Written by

Pogledajte Samsung Galaxy S8 teaser

moj android| Views: 61

c5nxq2bvuaamida

Samsung je preskočio predstavljanje Samsung Galaxy-ja S8 na Mobile World Congressu u Barceloni i najavio premijeru svog flegšipa za 29. mart, na posebnom događaju. Dakle, za manje od mjesec dana znaćemo sve detalje o novoj perjanici južnokoreske kompanije, a do tada se možemo osvrnuti na neke od glasina, koje očekivano prate uređaje Galaxy S serije.

Sasmung je modelu Edge namijenio novi naziv, pa bi se zakrivljena verzija mogla zvati Galaxy S8 Plus, a poput većeg modela i S8 model će dobiti zakrivljene ivice. Kompanija je odlučila da poveća novu S generaciju, pa će ekran S8 najvjerovatnije imati 5,8 inča, dok će na modelu S8 Plus ekran imati dijagonalu od čak 6,2 inča. Oba modela imaće dobro poznat Samsung-ov Super AMOLED displej, rezolucije 2650 x 1440 piskela.

Sigurno je da će modeli za 2017. godinu imati najjači ovogodišnji čipset, Snapdragon 835 procesor. Nema ni dileme da će S8 pokretati posljednji Android Nougat 7.1 operativni sustav. Kada se radi o specifikacijama očekuje se najmanje 4GB RAM i 64GB prostora za internu memoriju, uz mogućnost proširenja microSD karticama. Ukoliko se potvrdi kao tačno, glavna kamera će imati 12 megapiksela, dvostruki LED blic i mogućnost 4K video snimanja, dok će se ljubitelji selfija zadovoljiti sa prednjom kamerom od 8 MP.  Baterije će imati kapacitite od 3250 mAh, odnosno 3750 mAh na Plus modelu. Kao i prošlogodišnji modeli S8 će biti otporni na vodu i prašinu.

Sve ovo naravno treba uzeti sa rezervom, jer je službena premijera zakazana za 29. mart, a do tada pogledajte video teaser kojim Samsung najavljuje 8. generaciju Galaxy-ja.

https://www.youtube.com/watch?v=2iNTxLXO-Iw