Sleepio

Written by

Pojavila se aplikacija koja liječi nesanicu

moj android| Views: 64

Ne trebaju vam pilule, kad imate Sleepio!

Sleepio

U današnjem životnom ritmu, gdje konstantna trka sa vremenom odnsno sve više umanjuje kvalitet vašeg života i u moru ponuda svega i svačega na internet buvljaku, pojavila se krajnje interesantna aplikacija, koja je mnogima ubrzo postala korisna i vrlo potrebna. Radi se o aplikaiji Sleepio. Tvorci teorije zasnovane na tridesetogodišnjem radu profesora sa Oksforda, Kolina Espija, tvrde da je aplikacija klinički ispitana i imaju statistiku kojom potvrđuju da čak 50 odsto korisnika sanira svoj problem sa nesanicom koristeći ovu aplikaciju. Profesor Espi je tokom svoje dugogodišnje karijere, koju je posvetio izučavanju ljudi koji imaju problema sa snom, iz prve ruke primjetio strahovite posljedice nesanice na život tih ljudi. Najveći problem je nositi se sa dnevnim posljedicama koje nesanica donosi.

 

Kako aplikacija funkcioniše?

Sleepio2

Aplikacija Sleepio pokušava da podijeli problem na nekoliko polja i utiče da se riješite negativnih segmenata koji razaraju vaš san. Sleepio djeluje na četiri ključne oblasti – vaše misli i brige, raspored spavanja, način života i spavaću sobu. Cilj je da se uspostavi dobra veza izmedju vašeg prirodnog i zdravog sna bez pilula ili nekih drugih medikamenata. Aplikacija se zasniva na naučnim pretpostavkama i teorijama, tačnije teoriji kognitivnog ponašanja, ili CBT (Cognitive Behevioral Therapy), koja kada se jednom nauči, može da se primjenjuje cijeli život. Dakle, jednom nedjeljno kada se ulogujete na čas virtuelnog predavanja, susrešćete se sa vašim virtuelnim ekspertom za san – The Prof, koji će biti vaš vodič kroz ove tehnike.

Sleepio3

The Prof će vam ponuditi alat kojim ćete rješavati probleme koji vam ne daju da zaspite, i to korak po korak. Iz nedjelje u nedjelju, The Prof vas vodi kroz četiri ključna polja, dok samostalno nadograđujete sopstvenu šemu, sve do posljednjeg koraka u kome ćete u potpunosti izučiti ova virtuelna predavanja. Kreatori aplikacije su se bavili i statistikama koje kažu da ogromna većina onih koji su probali aplikaciju osjeća značajna poboljšanja, a u prvom redu su bolji san i isprekidan san. Takođe su se izjasnili da imaju veći nivo energije tokom dana. Samo pažljivo slušajte Profa i san je zagarantovan. Javite nam kako je na vas uticala.