Written by

Pojavile se fotografije nadolazećeg LG telefona

mobilni svijet, u žiži| Views: 137

Kraj februara rezervisan je za Mobile World Congress koji nam svake godine donosi novitete na tržište pametnih telefona. Sada je poznato da će i kompanija LG na sajmu predstaviti svoje adute za 2019. godinu, a već su se pojavile i fotografije nadolazećeg LG G8 modela.

Kada govorimo o specifikacijama uređaja, novi LG G8 model imaće 6.1-inčni OLED ekran, odnosa širine i visine 19,5:9, dimenzije 152 x 72 x 8,4 mm, Qualcomm Snapdragon 855 procesor i bateriju od 4000mAh. Očekuje se da će ovaj uređaj imati znatno bolje hlađenje, te da će u mnogim pogledima raditi brže.

Definitivno je poznato da će i ovaj model LG telefona imati „zub“ (popularni „notch”), a na fotografijama je vidljiva selfie kamera s LED blicom i još jednim senzorom. Što se tiče zadnje strane, ovaj uređaj imaće dvije kamere postavljene u vodoravnom položaju, slično LG V40 ThinQ. Za sada nije poznato koliko će megapiksela imati kamera telefona.

Na prvi pogled, LG G8 ThinQ izgleda poput LG G7 sa zakrivljenim ivicama. Široki „notch” je gotovo isti, a na desnoj strani telefona još uvijek postoji dugme za uključivanje i pretinac za SIM karticu. Na lijevoj strani, sudeći po fotografijama, nalaziće se dugme Google pomoćnika i dugme za kontrolu jačine zvuka. LG ima dobru vijest za ljubitelje muzike i slušalica sa starim, analognim konketorom, jer novi telefon stiže s 3.5-milimetarskim audio portom koji je u posljednje vrijeme često izbacivan u korist modernijeg, USB-C porta. Poznato je da će uređaj imati i single-stereo zvučnik, BoomboxSpeaker tehnologiju i prepoznavanje lica.