Written by

Pokreti u vazduhu na Huawei P40 telefonima

mobilni svijet, u žiži| Views: 436

Vjerovatno ste se mnogo puta našli u situaciji da želite nešto pogledati na telefonu, a ruke su vam prljave i ne želite dodirnuti ekran. Huawei P40 serija telefona ima rješenje i za ovaj problem.

Svi vlasnici, ili oni koji će to tek postati, treba da znaju da Huawei P40 i P40 Pro modeli imaju odličnu funkciju pod nazivom Pokreti u vazduhu. Ona vam omogućava da listate po ekranu i snimate ekran bez da ga dodirujete.

Kako funkcioniše?

Prilično jednostavno. Za Listanje u vazduhu sve što treba da uradite jeste da u Podešavanjima pronađete Funkcije pristupačnosti, potom izaberete Prečice i pokreti, zatim Pokreti u vazduhu i aktivirate Listanje u vazduhu.

Kada aktivirate funkciju, potrebno je da dlan ruke držite ispred prednje kamere na udaljenosti od 20 do 40 cm. Kada želite pomjerati nadole, potrebno je da ispružite dlan i zatim spustite ručni zglob kada se prikaže ikona ruke. Kada želite pomjerati nagore, takođe ispružite dlan i potom podignete ručni zglob nagore.

Snimanje ekrana ili popularnije screenshot-ovanje je postalo jedna od najpopularnijih opcija svakog telefona. Sa Huawei P40 modelima možete snimati ekran bez da ga dodirnete. Sve što treba da uradite jeste da u istom meniju, kao i u slučaju Listanja u vazduhu, prvo aktivirate opciju. Ekran možete uslikati tako što ćete ispružiti dlan ispred prednje kamere, zatim stegnuti pesnicu kada se prikaže ikona ruke.

Huawei P40 telefoni u m:tel ponudi

Uz Huawei P40 telefone i m:tel mrežu, komunikacija je neograničena. Pronađite P40 i P40 Pro modele u našoj ponudi, i ukombinujte ih sa najboljim Pretplata + tarifama.