Written by

Polygram na licu detektuje reakcije na podijeljene fotografije

m:ovo m:ono| Views: 92

polygram

Nova društvena mreža Polygram pomoću vještačke inteligencije pokušaće da zaintrigira nove korisnike, a kao svoju najbitniju karakteristiku predstavlja detektovanje izraza lica korisnika pametnih telefona.

Koncept mreže je jednostavan – na svaku poruku ili objavu korisnik može da odgovori smajlijem. Emotikoni u Polygramu biće zasnovani na stvarnim osjećanjima korisnika u vezi sa objavom, fotografijom ili videom, jer će aplikacija skenirati lice i na osnovu toga odabrati odgovarajući smajli.

Pored emotikona kontrolisanih licem, koje Polygram kreira putem neuronske mreže koja otkriva kretanje lica korisnika, a zatim bira emotikon koji odgovara njihovoj reakciji, aplikacija nudi i analitiku. Pomoću analitike mogu se prenijeti podaci o tome gdje se korisnik nalazi geografski.

Ako korisnik želi da sakrije neke slike, aplikacija nudi wipe-to-reveal funkciju koja zahtjeva od korisnika da swipeuju prikaz koji podsjeća na maglu kako bi se vidjela slika ispod. Aplikacija je trenutno dostupna samo za Appleov iOS.