PlayStation 4_mtel blog

Written by

Popularna konzola Sony PlayStation 4 prodata u 110 miliona primjeraka

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 125

Kompanija Sony je objavila podatke o zaradi tokom prva tri mjeseca 2020. godine, a brojke pokazuju da popularna konzola Sony PlayStation 4 ide uzlaznom putanjom.

Bez obzira na globalna kretanja i krizu koju je prouzrokovala pandemija virusa korona, PlayStation 4 je za tri mjeseca 2020. godine prodat u čak 1,5 miliona primjeraka. Ako se podvuče crta od njegovog lansiranja, PlayStation 4 je do danas prodat u nevjerovatnih 110,4 miliona primjeraka.

Iako cifra od 1,5 miliona zvuči veliko, to je ipak pad u poređenju sa 2019. godinom kada je za isti period prodato 2,6 miliona uređaja. Međutim, u Sony-ju opravdanje za ovaj rezultat vide u tome što je PlayStation 5 najavljen, pa korisnici širom svijeta isčekuju novu generaciju konzole.

U svakom slučaju, očekuje se kako će PlayStation 5 oboriti rekord koji je aktuelna generacija postavila. Ipak, PlayStation 2 i Nintendo DS su nesporni prvaci s gotovo 157 i 155 miliona prodatih primjeraka. PlayStation 4 trenutno drži četvrtu poziciju kada je riječ o prodaji konzola.

PlayStation 5 se očekuje kasnije tokom godine, a u Sony-ju se nadaju kako aktuelna pandemija neće porementiti njihove planove.

Foto: Djordje Novakov / Shutterstock.com