Written by

Portal: Najbolja aplikacija za prenos datoteka sa računara na telefon

moj android| Views: 426

portal

Malo je vjerovatno da niste čuli za aplikaciju Pushbullet. Ukoliko je niste isprobali, to je vrlo vjerovatno bilo iz razloga što je do tada izašlo mnoštvo takvih aplikacija, a zajedničko im je bilo to da nisu baš najbolje izvedene. Ipak, to sa ovom aplikacijom nije bio slučaj, te je ubrzo dobila mnoštvo preuzimanja i pozitivnih komentara od strane korisnika. Pushbullet je aplikacija koja notifikacije sa vašeg mobilnog uređaja donosi direktno na računar i omogućuje vam apsolutnu kontrolu, ali i uštedu vremena.

Aplikacija koju vam ovaj put preporučujemo dolazi od istih tvoraca i takođe je izvedena besprekorno. Kao što sa jednostavnošću na računaru prebacujete link-ove sa notifikacijama sa vašeg telefona uz pomoć Pushbulleta, sada imate mogućnost da isto tako jednostavno prebacite datoteke sa vašeg kompjutera na telefon i to bez ikakvih kablova. Radi se o njihovoj najnovijoj aplikaciji koja se zove Portal, a namijenjena je svima onima koji ne žele da komplikuju prilikom prenošenja većih datoteka sa računara na telefon. Najbolja stvar kod Portal-a jeste to što je toliko jednostavna da zaista ne možete iskomplikovati ništa budući da ćete uz dva jednostavna koraka prebaciti datoteku bilo koje velićine sa računara na pametni telefon i to bežičnim putem. Jedini uslov je da prilikom prenošenja sadržaja budete povezani na istu mrežu na oba uređaja.

Ukoliko ste isprobali aplikaciju Pushbullet, znate da i ona omogućava prenos dokumenata sa računara na telefon, ali je ona korisna samo kod prenosa manjih fajlova. Uz pomoć Portal-a velikih fajlova, ali i više njih odjednom.

Sve što treba da uradite jeste da je preuzmete sa Google Play Trgovine, a zatim na računaru odete na web stranicu http://portal.pushbullet.com/  i skenirate QR kod. Nakon toga odredite koje datoteke želite da pošaljete na vaš mobilni uređaj i to je to.

Ukoliko ne želite da koristite Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive i sl. ili vam je nekada prosto prekomplikovano, Portal je trenutno najbolja aplikacija za prenos dokumenata sa računara na telefon. Zaista je šteta ne isprobati je.