Written by

Posebna ponuda za Valentinovo – roze laptop iz Razer-a

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 107

Bliži se Valentinovo i uvijek isti problem – šta pokloniti voljenoj osobi? Kompanija Razer odlučila je ove godine pomoći u rješavanju dileme. Zato je na tržište stigla ograničena količina laptopa pod nazivom Razer Blade Stealth Quartz, i sve to u roze boji.

Ovo nije prvi put da Razer pravi ružičaste uređaje. Kompanija je prošle godine izdala četiri Quartz proizvoda, ali je ovogodišnja linija daleko sadržajnija. Tu je Basilisk miš, Huntsman tastatura, Kraken slušalice, Seiren X mikrofon i još mnogo toga što se pridružuje ružičastoj liniji.

Iako izrađen posebno za Valentinovo, ovaj uređaj se cijenovno ne razlikuje od „standardne“ linije. Kada govorimo o specifikacijama laptopa, on posjeduje procesor Interl Core i7-8565U osme generacije, 16 GB RAM-a, 245 GB PCIe SSD memorije, diskretnu Nvidia MX 150 GPU, i na kraju Full HD 13,3-inčni ekran rezolucije 1.920×1.080 piksela.

Uređaji kompanije Razer na tržištu su prepoznati kao kvalitetni i izdržljivi s obzirom da su decenijama dio svijeta PC igara. Bez obzira na roze boju koja odaje utisak nježnosti i otmjenosti, ni ovaj ograničeni model ne zaostaje u radu.

Iako je ružičastvo izdanje Razer laptopa kreirano povodom Valentinova, iz kompanije nisu naglasili da je uređaj namijenjen isključivo ženskoj populaciji. Želite li ponovo „ukrasti srce“ svoje voljene osobe, ovaj laptop bi definitivno pomogao u tome.