poslovni izazov zapadnog balkana

Written by

Poslovni izazov zapadnog Balkana – Srednjoškolci kao preduzetnici

prijateljstva| Views: 181

poslovni izazov zapadnog balkana

Sarajevo je ove godine bilo grad domaćin godišnjeg takmičenja u preduzetničkim vještinama srednjoškolaca iz četiri zemlje regiona. Ovo takmičenje održano je u organizaciji„Dostignuća mladih u Srbiji“, uz saradnju Omladinske informativne agencije BiH, Socio-ekonomskog centra i Udruge Inicijativa, i finansijsku podršku Balkanskog fonda za demokratiju, a prijatelji ovog edukativnog druženja mladih bile su i kompanije „Telekom Srbija“ i m:tel.

Završno takmičenje je održano u sarajevskom Art kinu „Kriterion“, 28. aprila ove godine, a stručni žiri imao je zadatak da izabere najbolje i najkreativnije ideje.

Ideja okupljanja srednjoškolaca ima za cilj kako da poveže mlade ljude na način da kroz učenje i zabavu probudi u njima svijest o neophodnosti zajedničkih aktivnosti na regionalnom nivou, tako i da im pruži što bolji uvid u savremeni način poslovanja i motiviše ih da razmišljaju proaktivno i svoje ideje sprovedu u djelo. Sastavljeni od 80 vršnjaka iz 45 srednjih škola iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, 20 timova je na završnom takmičenju pred stručni žiri iznijelo svoje ideje i biznis planove za najbolju uslugu ili proizvod a koji će biti u vezi sa zadatom temom – „Sarajevski atentat“. Svaki tim bio je sastavljen od po jednog učesnika iz navedenih zemalja, a žiri je ocjenjivao inovativnost ideje, prezentaciju, kvalitet biznis plana i timski duh.

Prvu nagradu osvojio je tim sa idejom o proizvodnji bijelog vina sa ukusom meda, koje bi nosilo naziv „Ferdinand“.