Written by

Postanite Microsoft Office ekspert na jednostavan način

m:ovo m:ono| Views: 126

Microsoft Office

Navikavanje na novu verziju Microsoft office paketa često zadaje muku korisnicima, pogotovo u slučaju često korištenih programa kao što su Word, Excel, Powerpoint ili Outlook. Nove verzije ovih programa se konstantno pojavljuju, a korisnici često nemaju vremena da uče o karakteristikama ovih programa što ih kasnije usporava u radu. Predstavljamo vam nekoliko odličnih web stranice sa online kursevima uz koje ćete vrlo lako i brzo savladati starije i novije verzije programa u okviru Microsoft office paketa.

 

lynda.com

Web stranica www.lynda.com sadrži jednu od trenutno najvećih online kolekcija tutoriala i kurseva za Microsoft Office. Stranica se sastoji od kratkih video kurseva sa interaktivnim lekcijama i raznim dodacima koji će vam pomoći pri učenju i ponavljanju lekcija. Lynda.com sadrži virtuelne kurseve za različite Office pakete, a kursevi su razvrstani prema nivoima znanja. To znači da možete odabrati kurs za apsolutne početnike ili napredniji kurs koji vam može pomoći da poboljšate svoje znanje nekog Microsoft Office paketa. Imate mogućnost da odaberete između četiri osnovne kategorije: početni nivo, srednji nivo, napredni nivo i nivo koji je namijenjen svima. “Lynda.com” sadrži kurseve za Microsoft verzije paketa od 2003. do 2013. godine. Stranica sadrži preko 150 različitih tutorijala, od kojih se trideset odnosi na Microsoft Word, a pedeset na Microsoft Excel. Tu su i kursevi koji pokrivaju neke od najnovijih Microsoft opcija kao što su SkyDrive i Cloud, tako da se može pronaći ponešto za svakoga.

Udemy

Udemy

Moto ove web stranice je “Akademija vas” i ova je stranica zaista prilagođena svim vašim potrebama. “Udemy” kombinuje socijalne mreže i online učenje kako bi omogućila pravo interaktivno iskustvo prilikom učenja, a korisnici imaju priliku da izaberu kurseve iz raznih područja interesovanja uključujući tutorial o korištenju različitih programa u okviru Microsoft office paketa. Instruktori iz čitavog svijeta se prijavljuju na ovu stranicu i nude svoje usluge po različitim cijenama, a pojedini kursevi su besplatni. Ova stranica sadrži i opciju za chat pomoću koje korisnici stranice mogu međusobno komunicirati i razmjenjivati savjete o korištenju stranice. Pojedini kursevi nude certifikat nakon završenog kursa, a težine kurseva se razlikuju u zavisnosti od instruktora i nivoa zaduženja. Sama web stranica je veoma moderno i elegantno dizajnirana, a veoma je popularna među korisnicima zbog jednostavnog načina upotrebe i personalizovanog sistema učenja budući da korisnici komuniciraju direktno sa instruktorom.

Microsoft Virtual Academy

Microsoft Virtual Academy

Prva stranica koju posjećuju korisnici u potrazi za besplatnim online tutorialima o Microsoft Office paketima često je službena virtuelna akademija kompanije Microsoft. Ova pregledna i dobro osmišljenja stranica odličan je izbor za početnike koji po prvi put isprobavaju rad u nekom od Microsoft Office paketa. Online tutoriale održavaju najveći eksperti iz polja, a mogu se pronaći kursevi na 14 različitih jezika. Neki od kurseva koji se mogu pronaći na ovoj stranici su “Osnove Microsoft Word-a”, “Uvod u razvijanje mobilnih aplikacija” i “Instalacija Windows-a 7”.

 

ALISON

Alison je globalna zajednica online učenja koja okuplja preko četiri miliona korisnika iz cijelog svijeta. Na web stranici se mogu mogu pronaći kursevi iz oblasti poput medicine, finansija, digitalne pismenosti, ali i veliki broj kurseva iz IT oblasti uključujući tutoriale o Microsoft office paketima. Svi kursevi su besplatni, a za prijavu je dovoljan otvoren nalog na bilo kojoj od društvenih mreža ili Hotmail adresa. Nakon završetka kursa postoji mogućnost dobijanja certifikata, a kursevi mogu trajati od nekoliko sati do nekoliko sedmica.