Poznata funkcija iz budilnika na smartfonima dolazi i na Facebook

facebook-snooze

Facebook je postao ono što jeste zahvaljujući mogućnosti da na jedno mjesto okupi sve vaše prijatelje i sve brendove, medije i druge kompanije koje vas interesuju. Međutim, nerijetko se dešava da se među Facebook prijateljima nađe i neko ko zatrpava vaš zid sadržajima koji vas ne interesuju ili dijeli sadržaje koji su vam iz nekog razloga malo iritantni.

U želji da riješi ovaj „problem“, ova platforma sada korisnicima nudi „Snooze“ opciju. „Snooze“, odnosno odgoda ili utišavanje, poznata je opcija svakome koga je budio alarm sa mobilnog telefona. I baš kao što na smartfonu pritiskom na „Snooze“ odgodite dosadnu zvonjavu, tako i Facebook „Snooze“ odgađa prikazivanje sadržaja koji vam nisu zanimljivi.

Ukoliko želite da se na neko vrijeme odmorite od objava jedne ili više osoba iz vaše liste prijatelja, u opcijama smještenim u gornjem desnom uglu objave sada možete da pronađete opciju „Snooze for 30 days“, odnosno „utišaj na 30 dana“. Kako je iz samog naziva vidljivo, efekat je taj da u narednih 30 dana na svom zidu nećete vidjeti nijednu objavu osobe koja je u pitanju.

Tek kada istekne ovaj period, objave „utišanih“ prijatelja će se ponovo pojavljivati, pa možete ponovo da razmotrite da li vam djeluju išta interesantnije. Ukoliko odgovor opet bude negativan, tu je i dalje opcija trajnog sakrivanja sadržaja koje konkretna osoba ili stranica postavljaju.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se