Written by

Predstavljen Lenovo K8 Note

moj android| Views: 73

lenovo

Kineska multinacionalna korporacija “Lenovo” predstavila je novi pametni telefon Lenovo K8 Note, a iz ove kompanije navode da je uređaj “jak” na područiju dizajna, multimedije, iskustva i performansi.

Lenovo K8 Note opremljen je IPS LCD ekranom dijagonale 5,5-inča, a od oštećenja je zaštićen 2.5D staklom. Pokretačku snagu daje mu MediaTek-ov desetojezgreni Helio X23 SoC-a brzine 2,3 GHz.

Prednja kamera telefona ima rezoluciju od 13 megapiksela, dok dvije kamere sa zadnje strane kućišta imaju 5 i 13 megapiksela. Dimenzije uređaja su 154,5 x 75,9 x 8,5 milimetara, a težina je 180 grama.

Težina i debljina telefona su malo veće od standardnih zbog baterije koja ima kapacitet od 4.000 mAh. Iz “Lenova” navode da bi napunjena baterija trebala da osigura do 15 dana u stanju pripravnosti.

Ponovno punjenje baterije ne bi trebalo da bude dugotrajno jer podržava Turbo Charge tehnologiju koja će se pobrinuti da već nakon nekoliko minuta na punjaču dostigne napunjenost dovoljnu za cjelodnevno korišćenje.

Od tehnologija na telefonu Lenovo K8 Note, koji se temelji na operativnom sitemu Android 7.1.1, podržani su LTE, Wi-Fi, Bluetooth, Dolby Atmos, te skener otiska prsta.