Written by

Predstavljen LG V40 ThinQ

mobilni svijet, u žiži| Views: 178

LG je protekle sedmice predstavio V40 ThinQ, telefon koji dolazi sa čak pet kamera, tri sa zadnje strane i dvije s prednje strane, koje pokrivaju sve uglove snimanja.

Južnokorejska kompanija očigledno igra na sigurnu kartu, jer kupci danas prilikom izbora novog telefona veliki dio pažnje posvećuju superiornosti ugrađene kamere. Nakon što su megapikseli ne tako presudni u kvaliteti fotografije, uvedena je vještačka inteligencija, a u posljednjih nekoliko godina apsolutni hit su modeli sa više kamera.

Osim što će biti prepozntaljiv po kamerama, ovaj telefon krasi ekran QHD+ ekran rezolucije 1440 x 3120 piksela i dijagonale 6,4 inča, 6 GB RAM-a i 64 GB interne memorije koja se može nadograditi microSD memorijskim karticama. LG V40 ThinQ pokreće Snapdragon 845 te Android 8.1 Oreo.

Senzor otisaka prstiju smješten sa zadnje strane kućišta, kao I tri kamere – standardna kamera od 12 MP, kamera širokog ugla (107 stepeni) rezolucije 16 MP te telefotokamera od 12 MP.

Sa prednje strane ovog premijum uređaja je kamera od 8 MP za selfije i dodatna kamera od 5 MP širokog ugla koja će omogućiti snimanje grupnih selfija.

Od ostalih specifikacija bitno je naglasati da je uređaj otporan na vodu i prašinu (IP68), da ima i ulaz za slušalice od 3,5 mm te da dolazi sa baterijom kapaciteta 3300 mAh sa mogućnosti brzog i bežičnog punjenja.