porsche-design-huawei-mate-30-rs

Written by

Predstavljen luksuzni Huawei Mate 30 RS Porsche Desing

mobilni svijet, u žiži| Views: 155

Huawei nastavlja tradiciju proizvodnje telefona marke Porsche Design. Ovaj kineski proizvođač je prilikom nedavnog lansiranja serije Mate 30 u Minhenu najavio Porsche Design Huawei Mate 30 RS.

To je peti Porsche telefon iz Huawei-ja. Ima uglađen i luksuzan dizajn sličan prošlogodišnjem Porsche Design Huawei Mate 20 RS modelu. Na zadnjoj strani novog Mate 30 RS nalaze se dvije trake od prave kože oko staklene ploče u kojima su smještene kamere. Takođe, ovaj model dolazi u istim bojama kao i prošle godine – crvenoj i crnoj, koje su inspirisane Porsche-ovim sportskim automobilima. Jedan dizajnerski element koji dijeli s modelom Mate 30 Pro je zakrivljeni ekran od 88 stepeni.

Novi Porsche-ov model ima četiri objektiva foto-aparata, baš kao i sam Mate 30 Pro. One uključuju 40MP Cine kameru, 40MP SuperSensing kameru, 8MP Telefoto kameru i 3D Depth Sensing kameru. Zoom je nešto smanjen u odnosu na P30 Pro, i dolazi s 3x optičkim zumom i 30x digitalnim zumom. No, Porsche Design Huawei Mate 30 RS takođe može snimiti zadivljujuće fotografije pri slabom svjetlu zahvaljujući velikom 40MP RYYB senzoru. Uz to, nudi i mogućnost snimanja ultra usporenih videa.

Kada je riječ o prednjim senzorima, uređaj će vjerojatno imati iste kao i Mate 30 Pro u svom notch-u – 3D senzor dubine, senzor ambijentalnog svjetla, senzor pokreta i selfie kameru.

Mate 30 RS ima vrhunske specifikacije koje se savršeno uklopaju sa elegantnim dizajnom i vrhunskom kamerom. Ispod haube ćete pronaći prvi 5G SoCKirin 990 5G, koji donosi značajna poboljšanja u pogledu performansi i energetske efikasnosti. U kombinaciji s 12 GB RAM-a i 512 GB prostora za čuvanja podataka, možete očekivati ​​nenadmašivu brzinu. Ako ste zahtjevan korisnik, Mate 30 RS će zadovoljiti sve vaše potrebe zahvaljujući bateriji od 4.500mAh, kao i Huawei-jevom najnovijem 40W SuperCharge i 27W bežičnom brzom punjenju.