Written by

Predstavljen novi korisnički interfejs Windows 10 OS

m:ovo m:ono| Views: 66

533858

Microsoft konferencije za programere donijela je razne novosti za IT svijet. Između ostalog, najavljeni su noviteti u razvoju Windowsa 10 operativnog sistema koje dolaze na jesen. Naime, oni će se ogledati u izmjeni dizajnerskog jezika sistema, ali i u nekim drugim detaljima.

Creators Update, velika nadogradnja za Windows 10 još uvijek se polako širi računarima širom svijeta, ali su u Microsoftu već najavili sljedeću – Fall Creators Update. Prvo izdanje je imalo za cilj da podrži 3D produktivnost, a jesenje izdanje će svoj fokus usmjeriti na druga iskustva iz svijeta produktivnosti.

Ako sve bude išlo po planu kompanije, nadogradnja Windows sistema bi u velikoj mjeri mogla pomoći svojim korisnicima i olakšati korištenje istih programa na više uređaja u čemu će važnu ulogu imati virtuelni asistent Cortana.

Još jedna od stvari koja će se veoma cijeniti kod produktivnih korisnika je Cloud-powered Clipboard. Taj dio će Windows 10 korisnicima omogućiti kopiranje sadržaja sa računara na mobilne uređaje, kao što to radi iPhone ili bilo koji Android uređaj. Clipboard će biti direktno integrisan u Office paket aplikacija, što će drastično olakšati rad svima koji se nađu u situaciji da brzo prebace nešto sa mobilnog uređaja na računar i obrnuto.