Motorola One Hyper

Written by

Predstavljen prvi Motorola telefon sa pop-up kamerom

mobilni svijet, u žiži| Views: 298

Nakon mnogo nagađanja, u utorak je konačno predstavljen prvi Motorola telefon sa pop-up kamerom, i to pod nazivom One Hyper.

Uređaj je dio srednje kategorije i ima displej gotovo bez okvira, uz veoma zanimljive funkcije kamere. Svakako je po-up mehanizam i 32 MP kamera najveći adut ovog uređaja, a ni 64 MP kamera na poleđini telefona nije za zanemariti. Ona nudi visoku rezoluciju, Night Vision i Quad Pixel tehnologiju. Telefon dolazi sa dodatnom, ultraširokom kamerom od 118 stepeni i laserskim sistemom autofokusa.

Vratimo se za trenutak na displej telefona koji je veličine 6,5 inča, i nosi sasvim prikladan naziv – Total Vision. Da sve vaše aktivnosti isprati, zadužena je baterija kapaciteta 4.000 mAh koja se napuni na čak 75% za samo 30 minuta zahvaljujući 40W punjaču.

Motorola One Hyper koristi Qualcomm Snapdragon 675 osmojezgarni procesor, ima 4GB RAM-a i 128GB prostora za skladištenje podataka koji se može proširiti do 1TB preko microSD slota. Uz sve to, telefon raditi na Android 10 operativnom sistemu.