Cyrcle Phone

Written by

Predstavljen prvi smartfon sa kružnim ekranom

mobilni svijet, u žiži| Views: 263

Kružni telefon je oživio na ovogodišnjem sajmu CES 2020. Za neupućene, Cyrcle Phone je projekat koji datira iz 2015. godine, ali nikada nije u stvarnosti realizovan.

Sve bi se moglo konačno realizovati, jer prema tvrdnjama proizvođača – za godinu dana u svojim rukama trebalo bi da imamo i kružne telefone. Svakako je riječ o nešto drugačijem, netradicionalnom dizajnu pametnih telefona.

Prema dostupnim fotografijama, prije bismo rekli da je ovaj kružni telefon samo predimenzionirani pametni sat. Trebalo bi da sadrži dva ulaza za razmjenu podataka, ulaz za slušalice i čak dvije pozicije za SIM karticu. Možda i najveća nedoumica s ovim uređajem jeste kako aplikacije pravougaonog formata sada prilagoditi kružnom ekranu. Iz kompanije su naveli kako bi sav posao trebao olakšati najnoviji Android OS

Od 2015. godine pa do danas, kružni telefon je doživio nekoliko transformacija, a zvanično lansiranje očekuje se 2021. godine. Za sada se govori kako bi CES 2021 mogao biti mjesto premijere ovog uređaja, ali do tada dizajneri i programeri imaju mnogo posla.