Redmi 8A

Written by

Predstavljen Redmi 8A sa baterijom od 5000mAh

mobilni svijet, u žiži| Views: 245

Najavljivani model Redmi 8A zvanično je predstavljen, a osim povoljne cijene dolazi sa jakim adutima, od kojih je najzanimljiviji baterija od 5000mAh.

Telefon posjeduje Snapdragon 439 čipset, koji radi na 2GB ili 3GB RAM memorije, uparene sa 32GB memorijskog prostora koji je moguće proširiti preko microSD slota. Telefon je, u odnosu na svog prethodnika (Redmi 7A) dolazi sa većim, 6.22-inčnim IPS displejem.

U mali izrez na ekranu smještena je 8MP selfi kamera, a korisnike će obradovati što displej ima Gorilla Glass 5 zaštita. Na poleđini uređaja nalazi se Sony kamera od 12MP sa otvorom blende f/1.8. Iako ne postoji ugrađen čitač otiska prsta, korisnici će uređaj moći otključavati putem prepoznavanja lica.

Osim baterije od 5000mAh, koja podržava brzo punjenje do 18W, prisutni su i USB-C port i 3.5mm ulaz za slušaluce. Dobra vijest je da je telefon otporan na prskanje vodom, kao i da podržava korišćenje dvije SIM kartice. Redmi 8A je zasnovan na Android 9 Pie i kompanijskom MIUI 10 korisničkom interfejsu, ali korisnici mogu uskoro da očekuju nadogradnja na MIUI 11.

Nakon premijere telefona, moglo se čuti da Xiaomi uskoro priprema i model Redmi 8A Pro koji je već dobio RF sertifikaciju objavljenu na sajtu ove kompanije.

Podsjetimo, Redmi je podbrend popularnog Xiaomi-ja koji čini linija pristupačnih telefona, a koje odnedavno možete pronaći u ponudi kompanije m:tel.