Predstavljeni novi Galaxy Z Flip 3 i Z Fold 3

Kompanija Samsung Electronics otvorila je, na virtuelnom događaju Galaxy Unpacked 2021: Get Ready to Unfold, novo poglavlje u oblasti preklopnih pametnih telefona sa dva najnovija premijum modela – Galaxy Z Fold3 5G i Galaxy Z Flip3 5G.

Oba uređaja odlikuju se vrhunskom izradom i revolucionarnim performansama kakve Samsung korisnici vole i očekuju. Treća generacija ovih uređaja, legendarnog dizajna i impresivnih odlika, Z Flip3 i Z Fold3 korisnicima pruža jedinstvene nove načine rada, gledanja i igranja.

Za one kojima je potreban savršen uređaj za rad i zabavu, Z Fold3 je pravo moćno rješenje za obavljanje više funkcija istovremeno sa unapređenim performansama, Infinity Flex displejem od 7,6 inča sa savršenim glatkim otvaranjem i podrškom za S Pen olovku po prvi put ikada na preklopnom uređaju. Za one kojima su važni i stil i funkcionalnost, Z Flip3 je idealan zahvaljujući elegantnom i kompaktnom dizajnu koji staje u džep, poboljšanim karakteristikama kamere i većim spoljašnjim ekranom za praktičnije korišćenje u pokretu.

„Sa modelima Galaxy Z Fold3 i Z Flip3, Samsung ponovo otvara nove mogućnosti preklopnih mobilnih telefona koji korisnicima pružaju fleksibilnost i performanse kakve su im potrebne kako bi ispratili brzi tempo današnjice”, izjavio je dr TM Roh, predsjednik i direktor odjeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. „Kao pionir i lider u kategoriji preklopnih uređaja, ponosni smo što uz modele Z Fold3 i Z Flip3 nastavljamo sa inovacijama po kojima smo poznati. Ovi uređaji korisnicima donose tehnologije koje stvaraju nove načine za maksimalno uživanje u svakom trenutku uz ekosistem zasnovan na otvorenosti i inovacijama.”

Najnovija tehnologija za dugotrajnost

Korisnici Samsunga očekuju preklopne uređaje koji su napravljeni da traju. Zato ovu generaciju Galaxy Z uređaja odlikuje neprikosnovena izrada. Z Fold3 i Z Flip3 su prvi preklopni pametni telefoni ikada koji su opremljeni IPX8(1) otpornošću na vodu, tako da korisnici više ne moraju da brinu ako ih uhvati kiša. Oba uređaja su takođe napravljena od našeg novog ojačanog aluminijuma – najčvršćeg aluminijuma ikada upotrebljenog za Galaxy pametni telefon – uz najjače Corning® Gorilla® Glass Victus™ staklo za zaštitu od ogrebotina i slučajnih padova.

Pored toga, oba uređaja imaju novi zaštitni film od rastegljivog PET(2) materijala preko unutrašnjih ekrana i optimizovane slojeve panela, zahvaljujući čemu je glavni ekran 80% izdržljiviji od prethodnih uređaja (interno testiranje je rađeno u odnosu na Galaxy Z Fold2).

Samsung nastavlja sa liderskom pozicijom u kategoriji preklopnih uređaja po kojima je čuven uz stroge procese izrade uređaja koji ostaju pouzdani posle višegodišnje upotrebe. Revolucionarna i skrivena, zglobna šarka, prvi put uvedena na modelu Galaxy Z Flip, omogućava ovim uređajima da se, pod bilo kojim uglom ne pomjeraju, za inovativno korisničko iskustvo u Flex režimu rada.

Zahvaljujući poboljšanoj tehnologiji čišćenja, unutrašnje četkice su sada kraće, čime pomažu u odbijanju prašine i drugih čestica, doprinoseći izdržljivosti uređaja kao i besprekornom korisničkom iskustvu. Zahvaljujući unapređenoj Sweeper tehnologiji, preklopni mehanizam sada je manji, što pametne telefone štiti od prašine i ostalih sitnih čestica i ujedno omogućuje i tanji dizajn. Da je preklopni mehanizam na izuzetnom nivou pokazuje i test Galaxy Z Fold3 i Galaxy Z Flip3 pametnih telefona pod pritiskom od 200.000 uzastopnih preklapanja, što je verifikovao Buerau Veritas. Osim toga, pametni telefoni dolaze i s podrškom za 5nm AP te 5G band.

Svi M:tel korisnici mogu poručiti Galaxy Z Fold3 5G i Flip3 5G prije svih, a više informacija pronađite ovdje.