Written by

Predstavljeni noviteti iz svijeta video igrica

m:tel IPTV| Views: 122

U posljednjoj ovosezonskoj epizodi m:agazina otkrijte novitete iz svijeta video igrica, pogledajte neobične uređaje i sjajne telefone, i pratite sve novosti današnjice iz oblasti nauke i tehnologije. Budite uz vaše male ekrane i ove subote, 21. jula sa početkom u 14.30 časova i program Radio Televizije Republike Srpske.

Svake godine se organizuje konferencija za predstavljanje noviteta iz svijeta video igara pod nazivom E3. Tada, najveći proizvođači video igrica najavljuju novitete a svoje predstavljanje i ove godine imali su najbolji među najboljima, od Sony-ja, preko Microsoft-a, pa do Nintenda.  Najavljena je nova Minecraft igrica, zatim je objavljeno kako kompanija TellTale sprema igricu baziranu na popularnoj naučnofantastičnoj seriji Stranger Things ali i mnogo drugih interesantnih noviteta. Kompanija Nintendo je svoju pres konferenciju počela i završila u svom prepoznatljivom duhu, prepunom zabave i šarma. Svi posjetoci imali su priliku i da vide kako će izgledati nova verzija Pokemon Lets Go koja bi trebalo da se pojavi ove godine. Kompanija Sony ove godine je na konferenciji prikazala prvi trejler za drugi dio igrice The last of Us u kome je glavna junakinja Elie prikazana kako se bori za sopstveni život, a ono što su svi sa nestrpljenjem očekivali bila je najava za najnoviju avantru Marvelovog junaka Spajdermena koja definitivno nije razočarala. U trejleru je prikazano protiv koga se ovaj superheroj bori ovoga puta, a moglo se primjetiti kako se Spajdi puno bolje kreće.

Ako vodite računa o sigurnosti svoje porodice i doma te planirate da kupite nadzornu kameru onda je vrijeme da uzmete u obzir kameru koja je bežična i čija baterija traje 365 dana. EverCam, je nova sigurnosna kamera kompanije Eufy koja je lansirana na platformi Kikstarter. Riječ je o vodootpornom HD uređaju za snimanje koji može poslužiti kao unutrašnja ili spoljašnja nadzorna kamera, a prednost joj je da je u potpunosti bežična, a na samo jednom punjenju radiće čitavih 365 dana i to zbog baterije jačine 13400 miliamper časova, kompanije Anker koja je apsolutni lider na tržištu baterija. Uz kameru dolazi i bazna stanica koju držite u zatvorenom prostoru, a povezana je na wi-fi. EverCam posjeduje microSD karticu od 16 gigabajta I zaštićena je enkripcijom od 128 bita, a bilo koji snimak može se pogledati samo ako je kartica uključena na baznu stanicu koja zatim komunicira sa računarom na koji je povezana, ili pametnim telefonom.

Ukoliko propustite premijerno emitovanje m:agazina, pogledajte reprizu na zvaničnom You tube kanalu – m:tel BiH ili u subotu u 1.10 i utorak u 12.30 časova na programu Radio Televizije Republike Srpske.