Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV| Views: 138

i to je rnr

Volite li filmove u kojima se isprepliću predivne ljubavne priče i odlična muzika? Ukoliko ste odgovorili potvrdno, onda u ponedjeljak 08. juna na programu Pink Romance u 23:02 nemojte propustiti sjajan film „I to je rock'n'roll“. Jack Cabe je profesor muzike koji dobija posao u domu za napuštene i problematične dječake. Da bi im se približio Jack na svojim časovima predaje o rock'n'rollu. Međutim, to veoma smeta direktoru Eugeneu koji ga želi otpustiti, no na kraju ga samo upozori. Ono što ne znaju ni direktor, niti učenici jeste da Jack Cabe ima veoma mračnu prošlost. Stvari se dodatno zakomplikuju kada se on upusti u vezu sa Sarom, zgodnom vlasnicom noćnog kluba čime izaziva ljubomoru njenog bivšeg ljubavnika koji radi kao lokalni šerif. Režiju potpisuje Jeffrey Hornaday, a za scenario se pobrinuo Joe Gayton. U ulozi profesora Jacka Cubea zablistao je John Travolta, a pored njega u filmu glume još i Jamie Walters, Heather Graham, Gwyneth Paltrow, Linda Fiorentino i mnogi drugi.

Ljubitelje naučne fantastike u utorak 9. juna u 17:04 na kanalu AXN očekuje četvrta epizoda druge sezone sjajne serije „Zvjezdana vrata: Svemir“. Chloe se iz dana u dan ponaša sve čudnije zbog čega svi brinu za nju. Za to vrijeme Elija pozivaju na Zemlju zbog pogoršanog zdravlja njegove majke. Scott pronalazi Chloein dnevnik pisan vanzemaljskim pismom i pokazuje ga Youngu i Rushu. Autori ove popularne serije koja je osvojila publiku širom svijeta su Robert C. Cooper i Brad Wright, a glavne uloge tumače Robert Carlyle, Louis Ferreira, Brian J. Smith, Elyse Levesque, Alaina Huffman i drugi.

U srijedu 10. juna u 17:30 na trećem programu Hrvatske radio televizije sve zaljubljenike u prirodu očekuje odličan dokumentarac “Ljepote prirode: Nacionalni parkovi: Ekoturizam bez granica – Nacionalni park Kruger u Južnoafričkoj Republici”.  Ovaj nacionalni park je jedan od najvećih rezervata divljih životinja u Africi. Ono što ga čini posebno interesantnim jeste činjenica da za vrijeme suše životinje često napuštaju park i ulaze u privatne prirodne rezervate koji se specijalizuju za održivi turizam. Na ovaj način u Africi se vrijedno radi na proširenju nacionalnog parka što bi životinjama omogućilo slobodno kretanje.

Na programu Pink Action u četvrtak 11. juna u 21:00 možete pogledati film „Pljačka vijeka“ koji će vas do posljednje scene držati u neizvjesnosti i neznanju. Rudy je proveo šest godina u zatvoru, a tokom tog perioda družio se sa Nickom koji mu je često pričao o tome kako razmjenjuje ljubavna pisma sa nepoznatom ženom po imenu Ashley. Nick smrtno nastrada u zatvorskoj pobuni, a Rudy po izlasku iz zatvora preuzima njegov identitet i kontaktira Ashley. U cijelu priču se uplete njen brat koji Rudyja uvlači u pljačku. Scenario za ovaj film je napisao Ehren Kruger, a rediteljsku palicu je u ruke uzeo John Frankenheimer. U glavnim ulogama se pojavljuju Ben Affleck kao Rudy, Charlize Theron kao Ashley, James Frain kao Nick, a pored njih u filmu glume još i Dana Stubblefield, Mark Acheson, Tom Heaton, Ron Jeremy i mnogi drugi.

U subotu 13. juna u 16:30 prebacite na program Alternativne televizije jer vas tamo očekuje 51. izdanje emisije „m:agazin“. I ovog puta naša ekipa je vrijedno radila kako biste saznali šta se to novo dešava u svijetu nauke i tehnologije. Na samom početku predstavićemo vam pametni tanjir kompanije „Fitly“ koji će vam pomoći da do ljeta skinete višak kilograma. Nakon toga slijedi priča o pametnoj konektovanoj ogrlici kompanije „DogTelligent“ uz pomoć koje ćete lakše moći trenirati svog psa. U rubrici „Budućnost pred vratima“ govorimo o aluminijskoj bateriji koja bi vam trebala omogućiti duže korištenje pametnih telefona. Tu je i priča o Dropletu, najpametnijem dugmetu koje ćete ikad stisnuti. Donosimo vam i djelić atmosfere sa pressa za prjekat „Škole 2.0“, u rubrici „Mobilni svijet“ vam predstavljamo LG G4 sa kožnim coverom, a 51.emisiju završavamo pričom o solarnim putevima. I ove subote kroz sve zanimljive teme vas vode Brankica Stojanović i Jelena Babić. Ukoliko budete pažljivo slušali sve priloge moći ćete osvojiti vrijednu nagradu. Sve želje i prijedloge vezane za emisiju „m:agazin“ šaljite na adresu magazin@mtel.ba .