Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV| Views: 260

dm

U ovosedmičnom pregledu OPEN programskog sadržaja, osim kvalitetnog filmskog i serijskog sadržaja, preporučujemo vam i zabavno-edukativne emisije. Provjerite šta vas sve čeka u posljednjoj sedmici maja i budite, od ponedjeljka do petka, na pravom mjestu u pravo vrijeme, sa daljinskim upravljačem u svojoj ruci.

Ponedjeljak: RTRS „m:agazin“ u 13:30 (pozicija kanala 001)

Sve što ste oduvijek htjeli da znate o svijetu modernih tehnologija, posljednjih inovacija, izuma o kojima svijet tek šapuće, te novim modelima mobilnih telefona sada možete da otkrijete u novoj emisiji kompanije m:tel, m:agazin. Pored novosti, recenzija i analiza najvećih tehnoloških giganta, pričaćemo i o brojnim zanimljivostima, a na put u trajanju od 25 minuta zabave, edukacije i šetnje kroz čudesni svijet tehnologije vode vas Vanja Partalo i Igor Kalaba.

Utorak: BHT “Thinking Box“ u 14.15 (pozicija kanala 005)

Emisija kolažnog karaktera namijenjena mladima od 13 do 19 godina, prilagođena interesovanjima i željama ciljne publike. Thinking Box ima za cilj podstaći na razmišljanje izvan TV kutije, a  naslov je inspirsan grafitom Banksija, jednog od najpoznatijih evropskih grafiti umjetnika. Emisija se sastoji od desetak rubrika, koj se bave različitim temama: novim naučnim i tehničkim dostignućima, modnim savjetima, umjetnošću i muzikom. U svakoj epizodi će aw prikazati i po jedan film mladog bh. autora ili studenta neke od filmskih akademija u BiH. Thinking Box posebnu pažnju posvećuje domaćim umjetnicima i talentovanim mladim ljudima iz cijele Bosne i Hercegovine. Prati kulturne događaje, izložbe, festivale, a takođe se bavi i preporukom novih filmova i knjiga za mlade.

Srijeda: ATV „Andrija i Anđelka“ u 13:45 (pozicija kanala 003)

Seriju Andrija i Anđelka nastala jw prema najadaptiranijem scenariju na svijetu, kanadskom „Un gars, una file“ autora Guy A. Lepage i nakon toga je zaživio u 26 različitih verzija širom svijeta. Glavne uloge u seriji, čija epizoda traje 25 minuta, igraju Anđelka Prpić i gledaocima dobro poznat Andrija Milošević. Istoimeni likovi su centar radnje i osim njih u seriji se tek povremeno pojavljuju sporedni likovi i statisti. Andrija i Anđelka, par u srednjim tridesetima, tipičan su primjer onog što se događa kada muškarac i žena žive zajedno. Iako su godinama u vezi i iskreno se vole, jedno drugom često idu na živce, bilo da su u spavaćoj sobi, trgovini ili na večeri s prijateljima.

Četvrtak: PINK “Imperija” u 11:10 (pozicija kanala 004)

Serija Imperija je 2014. godine osvojila Emi nagradu za najbolju telenovelu, a scenario potpisuje proslavljeni Aginaldo Silva koji je jednom prilikom izjavio da je serija autobiografska. Glavni zaplet, ali i ljubavni trougao nastaje kada se Hose Alfredo zaljubi u Elianu koja je udata za njegovog brata. Kako je njihova ljubav nemoguća, jedino što mogu da učine je bekstvo. Hose bira sudbinu, zaveden snagom ljubavi. A da li je veća snaga moći ili igra sudbine? Na šta će biti spremni u borbi za ljubav i imperiju?

Petak: TV1 “Decembarski momci” u 22:40 (pozicija kanala 009)

Grupa tinejdžera rođenih u istom mjesecu u sirotištu su poznati kao “decembarski momci”  imaju puno više toga zajedničkog. Budući da su u domu i nemaju nade kako će pronaći porodicu, stvaraju međusobne porodične veze. Ipak, jedan dan stiže neočekivana vijest o tome da bi jedan bračni par mogao usvojiti nekog od njih i sve se promijeni.

Više o programskim sadržajima i Open IPTV ponudi možete da pronađete na stranici open.mtel.ba.