Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV| Views: 75

casanova

Na programu HBO Comedy u ponedjeljak 15. juna sa početkom u 21:40 pogledajte film „Casanova“, pri;u o jednom od najvećih zavodnika na svijetu kojem žene nisu mogle odoljeti. Tako je bilo sve dok se nije pojavila Francesca koja ga je svojim odbijanjem jednostavno zaludjela. Na sve moguće načine je pokušavao da dođe do nje i osvoji srce žene koja ga nije htjela. Francescina majka planira svoju kćerku udati za bogataša po imenu Paprizzio kojeg nikad nije vidjela. Kada se Paprizzio pojavi u Veneciji, dočeka ga sam Casanova sa pričom da je hotel zatvoren i poziva ga u svoju kuću. I dok Paprizzio odmara u njegovoj kući, Casanova se prerušava u Francescinog vjerenika i odlazi kod nje. No, kada joj otkrije svoj pravi identitet ona se veoma naljuti na njega. Sudbina se na čudan način poigrava s njima i oboje se u istom danu suočavaju sa smrtnom kaznom. Scenario za ovaj odličan film napisali su Jeffrey Hatcher i Kimberly Simi dok je rediteljsku palicu u ruke uzeo Lasse Hallstrom. U ulozi Casanove briljirao je Heath Ledger dok prelijepu Francescu koja mu slama srce glumi Sienna Miller. Pored njih, u filmu glume još i Jeremy Irons, Oliver Platt, Lena Olin, Charlie Cox, Stephen Greif i mnogi drugi.

Nakon što im propadne akcija trgovine drogom na granici Čilea i Bolivije, četvorica muškaraca na sve moguće načine pokušavaju da izbjegnu zakonsku kaznu iI tako počinje priča koju pratimo u seriji “Bjegunci”. Na programu Cinemaxa u utorak 16. juna u 22:00  možete pogledati devetu epizodu druge sezone ove uzbudljive serije. Radnja se premješta u pusti sjever Čilea, no kada se dvojica bjegunaca pojave na sceni, svi planovi će propasti i biće prisiljeni da opet bježe iz pustinje. Glavne uloge u ovoj napetoj seriji glume Nestor Cantillana, Benjamin Vicuna, Luis Gnecco, Camila Hirane i Alfred Castro.

Ukoliko ste oduvijek željeli znati nešto više o zvijezdama koje noću svjetlucaju na nebu, onda u srijedu 17. juna u 20:00 na programu National Geographic nipošto nemojte propustiti dokumentarnu emisiju “Kozmos: Odiseja u prostoru i vremenu”. Astrofizičar Neil deGrasse Tyson će vas voditi kroz zanimljivu istoriju života i smrti zvijezda, objasniće vam šta sve mogu da formiraju i koliko velike mogu da budu.

Na programu Pink Premium u četvrtak 18. juna u 20:00 pogledajte odličan film “Časni ljudi”. Ovo je biografska drama o prvom afroameričkom roniocu koji je u američkoj mornarici dobio najviši čin. Leslie W. Sunday, poznatiji kao Billy je oficir u mornarici koji je uhapšen zbog nediscipline. Na televiziji ugleda Carla Brashnera, svog nekadašnjeg mornara koji izaziva negodovanje čuvara zbog svoje rase. Billy ga brani jer se sjeća kako je taj momak došao u mornaricu. Njih dvojica se na samom početku nisu slagali, no upravo će Billy biti taj koji će Carlu omogućiti da se vrati u mornaricu iako mu je lijeva noga amputirana. Reditelj ovog filma je George Tillman Jr. dok je za scenario zaslužan Scott Marshall Smith. U ulozi oficira Leslieja W. Sundaya pojavljuje se neponovljivi Robert De Niro dok njegovog nekadašnjeg mornara glumi Cuba Gooding Jr. Pored njih dvojice u filmu “Časni ljudi” glume još i Charlize Theron, Hal Holbrook, Michael Rapaport, David Keith, Joshua Leonard i mnogi drugi.

I ove subote u 16:30 budite uz svoje male TV ekrane i program Alternativne televizije jer vas očekuje 52. izdanje emisije “m:agazin”, a u njemu zanimljive vijesti iz svijeta nauke i tehnologije. Vidjećete šta sve može video kamera telefona LG G4, a govorićemo i o tome kako ćete uskoro na svojim Android uređajima moći koristiti Windows. Boje robotike ovog puta brani simpatični Plen 2, maleni robot kojeg ćete jednostavno obožavati. U rubrici “Mobilni svijet” predstavićemo vam Nokiu Lumiu 830 sa indukovanim punjačem. Juli je sve bliži, a s njim i osmi Jelen Demofest pa smo zbog toga za vas zabilježili najvažnije trenutke sa Demofest press konferencije. Saznaćete na koji način vaš pametni telefon u bliskoj budućnosti može zamijeniti računar, te ko je sada najveći svjetski proizvođač smartfona. Kroz sve interesantne teme vode vas Brankica Stojanović i Jelena Babić, a ukoliko budete pažljivo slušali sve priloge moći ćete osvojiti vrijednu nagradu. Sve svoje želje i sugestije šaljite na adresu magazin@mtel.ba .