Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV| Views: 131

predledali-smo-dom

Kvalitetan sportski, dokumentarni i filmski program, ali i razna festivalska deševanja ono je što ćemo, tokom naredne televizijske sedmice, moći pratiti u okviru bogate ponude kanala iz m:tel Open IPTV paketa.

Ponedjeljak: RTRS “Šekspir i mi” u 15:55h (pozicija kanala 001)

Simon Schama, istoričar, predstavlja dokumentarno praćenje popularnosti Williama Shakespearea od danas pa unazad do njegovih dana, istražujući koliko daleko su njegove tragedije bile ispirisane pisanjem za dvor kraljice Elizabethe i Jamesa I. Schama istražuje da li su kraljevske slabosti, taštine i samoopsesije dozvoljavale jednom bardu da pronikne duboko u kraljevski um.

Utorak: OBN “Supercup: Real Madrid – Manchester United” 20:35h (pozicija kanala 007)

Stadion “Filip II” u Skoplju biće domaćin susreta pobjednika Lige šampiona i najboljeg tima Lige Evrope. Svoje će fudbalske vještine na početku sezone ukrstiti Real Madrid i Manchester United. Veliki hendikep za Engleze je neigranje Zlatana Ibrahimovića, ali nadu ulijeva dolazak Nemanje Matića. U Realu su svi spremni, ali nisu svi u formi. Ipak, može se najaviti fudbalski spektakl.

Srijeda: HBO “Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu” u 20:00h (pozicija kanala 350)

Kada šesnaestogodišnji Jake pronađe tragove misterije koja se proteže kroz alternativne stvarnosti i vremena, otkriva tajno skrovište poznato kao “Dom gospođice Peregrin za čudnovatu djecu”. Dok se upoznaje s njegovim stanovnicima i njihovim moćima, Jake shvata da je bezbjednost samo iluzija i da opasnost vreba u vidu snažnih i skrivenih neprijatelja.

Četvrtak: National Geographic “Drevne megastrukture” u 13:10h (pozicija kanala 401)

Alhambra je dvorac i utvrđenje mavarskih vladara u Granadi koje je izgrađeno u 13. i 14. vijeku. Dvorac i utvrđenje nekada su bili sjedište muslimanskih vladara Granade, a danas su turistička atrakcija Španije. Alhambra je najčuvenije djelo islamske umjetnosti na tlu Španije i nažalost, jedini dvorac iz doba mavarskih vladara koji je ostao djelimično nedirnut.

Petak: BHT 1 “Sarajevo film festival” 19:30h (pozicija kanala 005)

Od 11. do 18. avgusta održaće se 23. izdanje Sarajevo film festivala, jednog od najznačajnijih filmskih festivala u regiji, a prenose svih dešavanja pratićemo na programu BHT 1. Među gostima festivala treba izdvojiti višestrukog oskarovca Olivera Stonea, režisera Michela Franca, jednog od najznačajnijih autora danas Joshua Openheimera, te glumca Johna Cleesea.