Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV| Views: 196

spasilac

I tokom naredne televizijske sedmice pratićemo kvalitetan programski sadržaj u okviru bogate ponude kanala iz m:tel Open IPTV paketa. Na malim ekranima gledaćemo strane dokumentarce, premijere filmova, ali i sportska takmičenja.

Ponedjeljak: RTRS “Dešifrovana blaga” u 17:20h (pozicija kanala 001)

Dokumentarne sekvence i dramska rekonstrukcija donose priče skrivene iza velikih tajni antičkog svijeta. Otkrivene tajne uključuju najveće svjetske piramide, ali ne kao one u Egiptu, već u Indiani, otkriće ostataka razrušenog drevnog grada na Santoriniju, te otkrivanje dokaza unutar grobnice faraona Tutankamona koji upućuju da je to i posljednje počivalište kraljice Nefertiti.

Utorak: BHT 1 “Dizajn: Lego kocke” 20:05h (pozicija kanala 005)

Lego kocka je mnogo više od pravougaonog komada plastike s tri dimenzije, ona je ikona. Ovaj ne-predmet pojavio se sredinom dvadesetog vijeka kao savršeno sredstvo za vježbu ruku i razvoj umnih vještina kod djece. Lagane, čvrste, zgodne za rukovanje, glatke, sjajne i obojene, neodoljive su i treba ih sklopiti.

Srijeda: HBO “Vajana” u 20:00h (pozicija kanala 350)

Epska je ovo avantura o odvažnoj tinejdžerki Vajani koja je isplovila u opasnu misiju da bi spasila svoj narod. Na putovanju upoznaje moćnog poluboga Mauija, koji joj pomaže da savlada moreplovačke vještine. Zajedno krstare otvorenim okeanom, a Vajana ispunjava drevni zadatak predaka i otkriva nešto za čim je oduvijek tragala, a to je njen identitet.

Četvrtak: Sport Klub 1 “Atletika: Dijamantska liga” u 20:00h (pozicija kanala 110)

Dijamantska liga je takmičenje Međunarodne atletske federacije (IAAF), koju čini godišnja serija atletskih nadmetanja. Ova liga je naslijedila Zlatnu ligu koja je do tada bila najeminentnije atletsko takmičenje. Ali, Zlatna liga je bila ograničena samo na Evropu i uključivala je svega sedam mitinga godišnje, dok je nova Liga prvo interkontinentalno atletsko takmičenje.

Petak: RTL “Spasilac” 20:30h (pozicija kanala 035)

Ben Randall vrhunski je spasilac američke obalne spasilačke službe. Jednog dana, u akciji spašavanja, helikopter sa spasilačkim timom sunovrati se u okean, a njegov najbolji prijatelj pogine. Potresen tom smrću, Ben razmišlja o napuštanju službe, ali njegov nadređeni ga šalje u školu za obučavanje budućih spasilaca. Tamo upozna mladog i umišljenog plivača Jakea Fishera.