Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV| Views: 94

ograde

I tokom naredne televizijske sedmice, u okviru bogate ponude kanala iz m:tel Open IPTV paketa, pratićemo kvalitetan programski sadržaj. Filmski, sportski i dokumentarni sadržaji, te dijaloške i kulinarske emisije ono je što nas očekuje na malim ekranima.

Ponedjeljak: HBO “Ograde” u 17:40h (pozicija kanala 350)

Dobitnici “Oscara” Denzel Washington i Viola Davis glume u filmskoj adaptaciji predstave “Ograde” Augusta Wilsona, nagrađene Pulitzerovom nagradom. Smještena u Pittsburgh 1950-ih, priča nudi strastven pogled na bivšeg igrača bejzbola iz Crnačke lige Troya Maxsona, koji voljenima pokušava obezbijediti egzistenciju u svijetu koji prijeti da ga uništi.

Utorak: BHT 1 “Parlaonica” u 20:15h (pozicija kanala 005)

U emisiji se analiziraju teme i događaji koji su u javnosti u središtu pažnje, uz učešće predstavnika političkog i društvenog života BiH, stručnjaka, analitičara, novinara, te predstavnika nevladinog sektora. “Gledaoci mogu očekivati raspravu koja prodire u srž problema, s ciljem potpune informisanosti o datoj temi”, ističu Alenka Bruck i Nikola Marković, urednici emisije.

Srijeda: RTL “Tri, dva , jedan – kuhaj!” u 21:10h (pozicija kanala 035)

U novoj sezoni kulinarskog šoua “Tri, dva, jedan – kuhaj!” deset radnih jedinica dočekalo je deset novih parova takmičara – gledamo prijatelje, očeve i sinove, braću i sestre, bake i unuke, te supružnike koji se bore za titulu najboljih ameterskih kuhara. U ovoj sezoni ocjenjuju ih jedini “stari” član žirija Tomislav Špiček, te Mate Jankovići i Mateja Domitrović-Sabo.

Četvrtak: N. Geographic “Predaja” u 19:00h (pozicija kanala 401)

Dokumentarac prati posljednje mjesece Drugog svjetskog rata u Evropi, prati vojskovođe i bitke koje su vodili, ali i daje glas zaboravljenima. Pješadinci, civili, žene i djeca, zastrašeni neizrecivim nedaćama, traže bolja vremena. Za to vrijeme Rusi su vodili borbu pred Berlinom, te gubili 15.000 ljudi dnevno. Njemačka je u maju 1945. godine potpisala kapitulaciju.

Petak: RTRS “Kvalifikacije za SP 2018: Austrija – Srbija” u 20:35h (pozicija kanala 001)

Fudbalska reprezentacija Srbije, pod vođstvom selektora Slavoljuba Muslina, učestvuje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Fudbaleri Srbije u dosadašnjem toku kvalifikacija sigurno koračaju ka Svjetskom prvenstvu u Rusiji, te su dva kola prije kraja kvalifikacija lider grupe, sa 18 bodova. U pretposljednjem kolu igraju protiv selekcije Austrije.