Pregledali smo sedmični program za vas

ratovi-zvijezda-copy

I tokom naredne televizijske sedmice u okviru bogate ponude kanala iz m:tel Open IPTV paketa pratićemo kvalitetan programski sadržaj. Filmofili, ali i poznavaoci sportskih prilika uživaće ispred malih ekrana.

Ponedjeljak: BHT 1 “Nova avantura” u 21:15h (pozicija kanala 005)

Magazin se pridružuje obilježavanju Svjetskog dana nauke i Sedmice nauke emisijama koje tematizuju najvažnija kretanja i najnovija istraživanja u nauci. Sa pojavom Sophie, robota koji je dobio državljanstvo Saudijske Arabije, te virtuelnog robota u liku sedmogodišnjeg djeteta koji je službeno postao stanovnik Tokija, svijet se mijenja iz temelja. Roboti su među nama!

Utorak: N. Geographic “Sjeverna Koreja iznutra” u 21:00h (pozicija kanala 401)

Godine 2006. dopisnica “N. Geographica” Lisa Ling otputovala je u Sjevernu Koreju uz opravdanje da u tu zemlju dolazi u okviru humanitarnog programa. Taj program omogućio joj je nevjerovatan uvid u zatvoreno autoritarno društvo Sjeverne Koreje. Iako je od tada zemlja prošla kroz mnoge promjene, najveća od svih bila je dolazak na vlast Kim Jong-una.

Srijeda: RTS 1 “Elitne ubice” u 21:00h (pozicija kanala 011)

Danny, bivši agent specijalnih operacija, i njegov mentor Hunter kreću u akciju protiv Spikea, prepredenog vođe tajnog vojnog društva. Ali misija neće biti laka jer Spike šalje trojicu ubica na njih. Upleteni u veoma opasnu igru mačke i miša, u kojoj lovac postaje plijen, oni su prinuđeni da obiđu cijelu planetu, od Australije do Pariza, Londona i Bliskog istoka…

Četvrtak: Sport klub 1 “Euroliga: Efes – Panathinaikos” u 18:30h (pozicija kanala 110)

Turskom Efesu baš ne ide ove sezone u Euroligi i uprava kluba polako gubi strpljenje sa trenerom Velimirom Perasovićem. Meč protiv velikog grčkog rivala, Panathinaikosa, mogao bi da bude prekretnica cijele sezone. Tim Iana Vougioukasa poslije šest odigranih kola zauzima deveto mjesto na tebeli, dok se Efes svojim igrama smjestio na predzadnje, odnosno 15. mjesto.

Petak: RTL “Ratovi zvijezda I: Fantomska prijetnja” u 20.00h (pozicija kanala 035)

Trgovačka Federacija želi povećati svoje jedinice prema planeti Naboo, ali na čelu s kraljicom Amidlaom, Naboo ne želi pokleknuti pred ucjenama pa je Trgovačka Federacija blokira. Kancelar Galatičke Republike Valorum šalje jedi vitezove Qui-Gon Jinna i njegovog učenika Obi-Wan Kenobija da pregovaraju s potpredsjednikom Trgovačke Federacije, Nuteom Gunrayom.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se