Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV| Views: 59

kate_leopold

Kate živi u New Yorku sa bratom Charlijem i njen ritam života je, kao i kod svih drugih ljudi, poprilično ubrzan. To se sve mijenja kada Stuart, njen bivši momak i prvi komšija pronađe prolaz kroz vrijeme koji ga odvodi u 1870. godinu. Na povratku iz prošlosti Stuart ni ne primjeti da ga prati vojvoda Leopold koji ga pokušava spasiti da ne padne sa mosta, te se na kraju obojica nađu u modernom New Yorku. Leopold upoznaje Kate i ona mu se svidi na prvi pogled. Potpuno će osvojiti njeno srce svojim besprijekornim manirima džentlmena, ali problemi nastaju kada ga Kate angažuje da glumi u reklami za njenu firmu. Razočaran, Leopold odlučuje da se vrati u 1870. godinu. Da li će Kate poći za njim saznaćete ukoliko u ponedjeljak 29. juna prebacite na program Pink Premium u 22:00. Reditelj ovog filma je James Mangold koji je sa Stevenom Rogersom napisao i scenario. U glavnim ulogama se pojavljuju Meg Ryan  kao Kate i Hugh Jackman kao Leopold. Pored njih, u ovoj romantičnoj komediji glume još i Liev Schreiber, Breckin Meyer, Natasha Lyonne, Bradley Whitford, Paxton Whitehead, Spalding Gray, Josh Stamberg, Matthew Sussman, Charlotte Ayanna i Philip Bosco.

Ljubitelje naučne fantastike u utorak 30. juna na programu FOX u 21:00 očekuje nova epizoda serije „Agenti SHIELD – a“. Phil Coulson je vođa tima izuzetno sposobnih agenata koji istražuju neobične ljude i događaje. Njihova misija je da čovječanstvo zaštite od natprirodnih pojava. Coulson saznaje da se Jiaying sprema za rat, ali da istovremeno ne želi da povrijedi Skye. Za to vrijeme, Skye moli Jiayinga da još jednom razmisli o svemu, a Grant pokušava da pomogne Kari. U ulozi Phila Coulsona briljirao je Clark Gregg, a pored njega u ovoj napetoj i uzbudljivoj seriji glume još i Ming – Na Wen, Brett Dalton, Chloe Bennet, Shannon Lucio, Iain De Caestecker, Sarah Dumont, Dan Sachoff i mnogi drugi.

Kada se začuje zvuk harfe sigurno vas obuzme osjećaj da ste jednom nogom ušli u svijet bajki. Da li ste se ikad zapitali kako se izrađuju najfinije žice za ovaj instrument? Ukoliko ste potvrdno odgovorili na ovo pitanje, onda u srijedu 01. jula u 19:30 na programu Discovery Channel nemojte propustiti osmu epizodu dokumentarne serije „A kako to oni rade?“. Osim priče o harfi, saznaćete kako se izrađuju krovni prozori koji mogu zadržati uragan, a otkrićete i kako se pripremaju ukusni belgijski vafli.

Ukoliko vam u četvrtak 02. jula zatreba malo smijeha onda svakako u 20:00 prebacite na program HBO Comedy jer vas tamo čeka 24. epizoda šeste sezone humoristične serije „Moderna porodica“.  Glava kuće je Jay Pritchett koji je bračnu sreću pronašao iz drugog pokušaja sa mladom i živahnom Glorijom koja iz svog prvog braka ima sina Mannyja. Njih troje se zajedno pokušavaju snaći sa novom bebom u kući. U tome im pomažu Jayeva odrasla kćerka Claire i njen muž Phil, no i oni su veoma često zauzeti sa svojom djecom od kojih je dvoje još u srednjoj školi, a treće traži posao. Tu je još i Jaye sin Mitchell koji je usvojio  šestogodišnju Lily, poprilično drsku djevojčicu. Sve tri porodice će vam pokazati koliko uobičajeni dani mogu biti izuzetno zabavni i svojim razmišljanjima, razgovorima i djelima će vas nasmijati do suza.

Na programu Pink Movies u subotu 04. jula u 21:00 vas očekuje prava poslastica – film Engleski pacijent. U zadnjim danima Drugog svjetskog rata medicinska sestra Hana u razrušenom talijanskom samostanu njeguje pacijenta sa teškim opekotinama. On govori engleski jezik, ali se nikako ne može sjetiti svog imena. Kroz razgovor sa Hanom i kanadskim obavještajcem Davidom Caravaggiom polako se prisjeća svoje prošlosti, te se na kraju ispostavi da je on grof Laszlo de Almasy,mađarski geograf koji je crtao mapu Sahare i kojem se na njegovoj ekspediciji po Egiptu pridružio bračni par Geoffrey i Katherine Clifton. Grof Almasy se u jednom trenutku sjetio i toga da je sa Katherine imao aferu te da je zbog toga tako teško povrijeđen. Hana i sama ima svojih muka; vjeruje da je svaki njen ljubavnik osuđen na smrt i zbog toga se veoma plaši za bezbjednost svog momka Kipa koji radi kao vojni pirotehničar. Film je snimljen prema istoimenom romanu Michaela Ondaatjea, a režiju potpisuje Anthony Minghella. Glumačku postavu čine Ralph Fiennes, Juliette Binoche, Willem Dafoe, Kristin Scott Thomas, Colin Firth, Naveen Andrews, Kevin Whately i mnogi drugi.