Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV| Views: 357

kraljevstvo-nebesko

Ponedjeljak: RTL: Kraljevstvo nebesko u 20:05 (pozicija kanala 035)

Mladi kovač Balian ostaje bez porodice i gubi vjeru. Na putovanju po Svetoj zemlji upoznaje svog oca, ali ga u vrtlogu rata uskoro i gubi. Ostavši sam u Jeruzalemu Balian pokušava da ispuni ono što ga je otac na samrti zamolio – da brani nemoćne, čuva smrtno bolesnog kralja Baldwina IV i njegovu viziju mira u kojem vlada kraljevstvo nebesko. No, da li će uspjeti da sačuva slogu između religija i kultura nakon kraljeve smrti kada među ratnicima bukne ljubomora, pohlepa i fanatizam?

 

Utorak: HRT1: Invazija na Zemlju u 21:04 (pozicija kanala 030)

U drugoj epizodi uzbudljive dokumentarne serije „Invazija na Zemlju“ saznaćete više o neobičnim svjetlima na nebu. Prvo je 1965. godine prijavljeno prisilno slijetanje na istočnoj obali Amerike, a zatim su se ista svijetla pojavila 2004. na španskom i portugalskom nebu. Isto tako, bio je još jedan zagonetni slučaj NLO-a u ratu uništenom Vijetnamu. Čućete priču čovjeka koji govori o sablasnom iskustvu tajanstvenog svijetla koje se pojavilo iznad vojne baze i navodno joj isključilo struju.

 

Srijeda: FOX: Crna lista: Iskupljenje u 19:10 (pozicija kanala 304)

Ukoliko volite napete serije onda definitivno počnite da gledate „Crnu listu: Iskupljenje“. Tom istražuje svoju prošlost i tako dolazi do novog posla gdje se sve dodatno zakomplikuje zbog njegovih kolega. Naime, on radi sa plaćenim ubicom i bivšim protivnikom koji želi da se iskupi za sve loše što je uradio.

 

Četvrtak: Pink Romance: Romansa u Sijetlu u 21:00 (pozicija kanala 318)

Sam je udovac i samohrani otac malenog Jonah-a. Dok on tuguje za svojom preminulom suprugom njegov sinčić pokušava da mu pomogne da izađe iz depresije u koju sve više tone. Jedno veče Jonah odluči da pronađe novu majku i javlja se u emisiju na radiju, te na kraju uspijeva nagovoriti i oca da priča slušaocima o svojoj ženi i ljubavi koju i dan danas osjeća prema njoj. Hiljadama milja daleko sve to sluša Annie koja se odmah zaljubi u Sama iako ga ne poznaje. Nakon razgovora sa prijateljicom Annie odlučuje da otputuje u Sijetl i pronađe Sama.

 

Petak: AXN: Osveta u 21:00 (pozicija kanala 302)

Istraživački tim pokušava da riješi slučaj smrti jedne djevojke koja je život izgubila zbog otrovnog đubriva. Direktor konglomerata koji najvjerovatnije stoji iza te tragedije je sve dokaze avionom poslao na Kajmanska Ostrva. Istraživači pokušavaju da stignu na let, ali tek kada se nađu visoko iznad Zemlje shvataju da je direktor planirao nešto mnogo gore i da su im životi ugroženi.