Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV| Views: 157

moje-pjesme-moji-snovi2

Ponedjeljak: Pink Classic: Moje pjesme, moji snovi u 20:44 (pozicija kanala 324)

U jednom od najpoznatijih muzičkih filmova svih vremena mlada opatica Marija svako jutro šeta po brdima i pjeva. Zbog toga stalno propušta jutarnje molitve u austrijskom manastiru. Jednog dana je glavna časna sestra šalje u dom kapetana Von Trapa da radi kao guvernanta njegovoj djeci. Iako je djeca posmatraju kao još jednu od mnogobrojnih dadilja i uopšte je ne slušaju Marija uspijeva da se sprijatelji s njima. Problemi nastaju kada ova mlada žena shvati da se zaljubljuje u svog poslodavca koji je već vjeren sa baronesom. Marija odluči da se vrati u manastir, ali djeca ne odustaju od namjere da je vrate kako bi njihov otac napokon bio srećan. No, poslije njihovog vjenčanja nacisti prodiru u Austriju i kapetan Von Trap podhitno mora da se vrati u vojnu službu što on nikako ne želi.

Utorak: Cinemax: Hipnotizer u 22:05 (pozicija kanala 353)

Arenas je hipnotizer koji ljude može dovesti do stanja transa i navesti ih da otkriju svoje najveće tajne. U ovoj epizodi sudija Vitoria oslobađa Andreas-a krivice pod uslovom da više ne hipnotizira ljude. Sa druge strane Sartori ga i dalje smatra opasnim. Za to vrijeme Mariela ga pokušava nagovoriti da je ipak hipnotizuje, bez obzira na sudsku zabranu.

Četvrtak: BHT1: Bila jednom 1001 noć u 21:30 (pozicija kanala 005)

Prelijepa Šeherzada iz „1001 noći“ pročitala je sve knjige i upoznala legende drevnih naroda. Iako su se njene knjige tokom vremena bespovratno izgubile, sve priče su preživjele. One i dalje putuju svijetom i ljudima obogaćuju svakodnevni život, a ova dokumentarna emisija je priča o tome kako je sve počelo.

Petak: HRT1: Harry Potter i plameni pehar u 20:05 (pozicija kanala 030)

Vrata škole Hogwarts se otvaraju po četvrti put i vode vas u nove avanture Harry-ja Potter-a. On želi da bude normalan četrnaestogodišnji čarobnjak, ali jednostavno nije. Tokom priprema za takmičenje između tri škole Harry-jev ožiljak počinje da gori upozoravajući ga na to da je zli Lord Voldemort u blizini. Plameni pehar magičnim putem bira igrače za takmičenje, a među njima je i Harry.

Nedjelja: FOX: Nadareni u 20:00 (pozicija kanala 304)

Doktor Campbell prisustvuje anti-mutantskom samitu poklušavajući da preuzme nacionalni program Hound. Za to vrijeme članovi tima Mutant HQ kreću u opasnu misiju kako bi ga zaustavili. Polaris saznaje više o svojoj prošlosti i donosi odluke koje bi mogle imati ozbiljne posljedice.