Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV| Views: 87

dijete

Ponedjeljak HRT 1, Povijest mafije: Veliko suđenje mafiji 1986 u 20:05 (pozicija kanala 030)

Ovo je prvi od tri dijela dokumentarne serije o istoriji mafije, a prva epizoda se bavi jednim od najvećih sudskih procesa koji je započeo 1986. godine u Palermu, a u kojem se sudilo čak 475 članova mafije. Ova epizoda bavi se i ključnom ulogom žena u mafijaškoj organizaciji.

Utorak, Pink Premium, Djevojka od milion dolara u 20:00 (pozicija kanala 313)

Vremešni trener boksa Frankie Dunn nikome ne dozvoljava da mu se približi dok se oporavlja od svađe i otuđenja od sopstvene kćeri, ali kad Maggie Fitzgerald kroči u njegovu salu, sve pada u vodu. Maggie želi da joj Frankie bude trener, što on u početku odbija, ali uporna Maggie na kraju dobija što želi, a njihov odnos na kraju prerasta u iskreno prijateljstvo.

Srijeda, Pink Movies, Tanka linija smrti u 21:00 (pozicija kanala 319)

Grupa studenata medicine istražuje područje koje se bavi iskustvima bliskim smrti nadajući se nekim epohalnim otkrićima. Svakom od njih zaustave srce nakon čega ga ožive, ali ubrzo otkrivaju da se iz kratog zagrobnog života ne vraćaju sami već sa sobom dovode grijehove iz prošlosti što ih prisiljava da se sa njima suoče.

Petak, Cinemax 2, Život je lijep u 18:35 (pozicija kanala 354)

Italijanski Židov Guido i njegova porodica odvedeni su u koncentracioni logor u 2. svjetskom ratu, a Guido da bi zaštitio sina od užasa koji ih okružuju cijelu situaciju okreće u igru čiji pobjednik osvaja tenk. Guido je šarmantni konobar kome živopisna mašta i razigran duh pomažu da i u najtežim uslovima osvoji lijepu učiteljicu.

Nedjelja, HBO, Dijete u vremenu u 20:00 (pozicija kanala 350)

Film rađen po romanu Iana McEwana a riječ je o lirskom i tragičnom istraživanju ljubavi, gubitka i moći nevidljivih stvari. Stephen Lewis je uspješan pisac knjiga za djecu koji se suočava sa nezamislivim kada gubi četvorogodišnju ćerkicu Kate, u supermarketu. Ovo je priča o posljedicama koje sa sobom nosi porodična tragedija.