Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV| Views: 114

paterno

Ponedjeljak, HRT 2, Prekinuti snovi u 21:00 (pozicija kanala

Tessa je djevojka kojoj je preostalo svega nekoliko mjeseci života, a nakon tog saznanja ona sastavlja popis šta sve mora da uradi prije smrti. Ona kreće u potragu za novim iskustvima, odlučna da proživi ostatak života što intenzivnije. Dok se njena porodica na svoj način suočava sa strahovima ona istražuje cijeli novi svijet u kome se između ostalog zaljubljuje u svog komšiju. Iako joj to nije bilo na listi, na kraju se pokaže kao jedan od najzabavnijih događaja.

Utorak, TV 1000, Chicago u 20:30 (pozicija kanala

Velma Kelly i Roxie Hart su ubice koje zajedno čekaju suđenje u zatvoru u Chicagu. Velma je zvijezda noćnih klubova dok je Roxie plesačica i one se zajedničkim snagama bore za slavu koja će ih spasiti od smrtne kazne. Novine su i u to vrijeme voljele skandale tako da ove dvije žene uprkos zločinima koje su počinile postaju zvijezde preko noći, a ubistva dio zabavne scene.

andalina

Srijeda, Pink Movies, Život ili nešto slično u 17:00 (pozicija kanala

Lanie Kerrigan je zvijezda lokalne TV stanice, zaručena je za profesionalnog igrača bejzbola i reklo bi se da ima savršen život. Nakon što joj se ukaže prilika da radi za televiziju sa nacionalnom frekvencijom primorana je da sarađuje sa snimateljem sa kojim nije u najboljim odnosima. Prvi zadatak im je priča o urbanom proroku koji Lanie govori da joj je ostalo svega sedam dana života. Lanie nakon toga počinje da se plaši i da razmišlja kako život nije proživjela punim plućima.

Četvrtak, Cinemax, Žene 20. vijeka u 20:00 (pozicija kanala

Radnja filma smještena je u Južnu Kaliforniju, krajem sedamdesetih, priča prati samohranu majku koja vaspitava sina adolescenta u vrijeme koje obiluje kulturnim promjenama i pobunama.  Ona moli dvije mlađe žene da joj pomognu oko vaspitanja sina. Jedna od njih je slobodoumna pank umjetnica dok je druga pametna i provokativna tinejdžerka.

Nedjelja, HBO, Paterno u 20:00 (pozicija kanala

Joe Paterno nakon što je postao trener sa najviše pobjeda u istoriji univerzitetskog fudbala upliće se u skandal seksualnog zlostavljanja što njegovu ostavštinu dovodi u pitanje i prisiljava ga da se suočava sa pitanjima propusta institucija u odnosu na žrtve.