Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV| Views: 241

starci

Ponedjeljak, HRT 2, Svila  u 21:00 (pozicija kanala 031)

Francuski trgovac po imenu Herve Joncour otputuje u Japan, zemlju koja je u tom trenutku zatvorena za sve strance i to sa namjerom da od zagonetnog plemića nabavi jajašca kako bi uzgajao dudove svilce i prekinuo japanski monopol nad ovom vrijednom tkaninom. Na tom putu Jocour upoznaje ženu kojom postaje opsjednut iako se nikada nisu dotakli niti razmijenili koju riječ.

Utorak Pink Premium, Na rubu tame u 20:00 (pozicija kanala 313)

Thomas Craven je veteran odjela za ubistva u bostonskoj policiji i pri tom samohrani otac čija ćerka jedinica biva ubijena na stubištu njegovog doma. Svi prvo sumnjaju da je meta u stvari bio on, ali nakon što počne istraživati tajni život svoje ćerke otkriva opasan svijet korporativnih spletki, tajnih dogovora sa vladom i ubistava.

Srijeda, TV 1000, Mothmanova proročanstva u 22:00 (pozicija kanala 301)

John Klein je veoma uspješan novinar Washington Post-a koji zajedno sa suprugom Mary planira kupovinu prekrasne kuće. Pri povratku John i Mary doživljavaju saobraćajnu nesreću tokom koje se Mary ukaže demonsko biće nalik na džinovskog leptira. Ona ubrzo nakon nesreće podlegne ozljedama dok John prolazi bez ogrebotina, a dvije godine nakon nesreće počne istraživati slučajeve dojava o bićima sličnim onom koje je ranije opisala Mary.

Petak, Nova TV, Starci 2 u 22:30 (pozicija kanala 037)

Lenny se zajedno sa svojom porodicom preselio u mali gradić gdje je odrastao. U nastavku ovog velikog hita odrasli su ti koji će naučiti lekcije od svoje djece tokom samo jednog dana prepunog iznenađenja i to posljednjeg dana škole.

Nedjelja, HBO, Čovjek sa željeznim srcem u 20:00 (pozicija kanala 350)

Mala grupa čeških boraca iz pokreta otpora će pokušati nemoguće, samoubilačku misiju izvršenja atentata šefa SS-a, Gestapa i tvorca „Konačnog rješenja“. Film je baziran na bestseleru Laurent-a Binet-a i iznosi nevjerovatnu istinu o tome kako su se hrabri ljudi iz Pokreta otpora žrtvovali u ime slobode.