Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV| Views: 376

mama

Ponedjeljak, HRT 2, Tajne petog staleža u 21:00 (pozicija kanala 031)

Ovo je film koji prati nastanak sajta Wikileaks od njegovog nastajanja pa sve do samog kraja, nakon niza kontroverznih objava podataka koji su na neki način promijenili tok istorije. Ova stranica je preko noći postigla veliki uspijeh i donijela svjetsku slavu osnivačima Daniel-u i Julian-u među kojima se desio razdor zbog ideoloških razlika zbog kojih su se udaljili, ali su prije toga uspjeli donijeti revoluciju u protok informacija prema medijima i svijetu.

Utorak, TV 1000, Mamma Mia u 18:40 (pozicija kanala 301)

Sophie živi sa majkom koja vodi mali hotel na divnom grčkom ostrvu, veoma je uzbuđena zbog svog skorog vjenčanja, jer se udaje za ljubav svog života. Ono što Sophie muči jeste činjenica da nikada nije saznala ko joj je pravi otac, a sada to želi više nego ikad jer bi voljela da je upravo otac otprati do oltara. On pronalazi stari majčin dnevnik iz koga zaključuje da ni njena majka nije sigurna ko joj je otac, a u opticaju su trojica muškaraca koje Sophie poziva na vjenčanje. Na ostrvu nastaje neočekivana gužva, a sve je propraćeno bezvremenskim hitovima grupe ABBA.

Srijeda, Pink Movies, Đavo nosi Pradu u 21:00 (pozicija kanala 319)

U svijetu mode, čiji centar je New York, modni časopis Runway je modni gral, a njegova urednica Miranda Priestly osoba zbog koje svijet mode strepi. Da bi Runway ostao modna biblija Miranda će učiniti sve, pregaziti svaku prepreku pa čak i niz mladih pomoćnika koji se ne mogu uklopiti, jer taj posao ne može imati niko ko ima imalo samopoštovanja. Na mjesto jedne pomoćnice dolazi djevojka po imeu Andy, koja u potpunosti odudara od glamuroznog svijeta visoke mode, ali ne žli odustati jer smatra da joj posao ovdje može otvoriti mnoga vrata, a sve što treba da uradi jeste da zadovolji visoke Mirandine kriterijume što nije lako.

Petak, Cinemax, Crni dijamant u 21:25 (pozicija kanala 353)

Pier je muškarac koji živi na rubu siromaštva u Parizu, a prehranjuje se sitnim građevinskim poslovima i sitnim krađama koje obavlja za Rachid-a koji mu je na neki način jedina porodica. Život mu se preokrene kada njegovog oca pronađu mrtvog na ulici, a sinu ne ostavlja ništa osim teške porodične priče i želje za osvetom.  Pier odlazi u Atverpen kod tatine porodice da pomogne pri renoviranju stare porodične kompanije i da izvidi, ali stvari izmiču kontroli.

Nedjelja, HBO, Farenheit 451 u 20:00 (pozicija kanala 350)

Guy je mladi vatrogasac koji se bori sa svojim zanimanjem, bori se sa mentorom, vatrogasnim kapetanom Beatty-jem pa okreće leđa svom svijetu kako bi pokušao vratiti sopstvenu ljudskost. Clarisse je pak doušnica koja uhvaćena između konkurentskih interesa  Guy-a i kapetana, a tu je i novinarka čiji je zadatak širenje propagande u vezi vatrogasnih jedinica.