Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV| Views: 81

Ponedjeljak, HRT 2, Jedna noć u Istanbulu u 21:00 (pozicija kanala 031)

Dvojica taksista, inače vatrenih navijača fudbalskog kluba Liverpool, Tommy i Gerry upuste se u posao sa lokalnim mafijašima ne bi li ostvarili svoj dugogodišnji san da odu na fudbalsko finale u Istanbul i na taj način se zbližili sa svojim sinovima. Međutim, na tom putu naići će na mnoštvo problema u vidu nemilosrdnih lopova, seksi sobarice i torbe u kojoj se krije krivotvoreni novac.

Utorak, Pink Movies, Legenda o jeseni u 21:00 (pozicija kanala 319)

Bivši poručnik američke konjice William živi na udaljenom ranču u Montani, početkom 20. vijeka na kome odgaja trojicu sinova. Njegova žena koja nije bila u stanju da se nosi sa grubim rančerskim životom ih je napustila pa su oni prepušteni sami sebi. Najstariji sin je povučen, najmlađi je romantik i idealista, dok je srednji avanturista, nemirnog duha. Ovaj film prati vremenski period od 50 godina i to je saga o ljubavi, gubicima, izdaji, nadi i strasti.

Srijeda, Cinemax, Bolje ne može u 17:40 (pozicija kanala 353)

Melvin je ćudljivi, opsesivno – kompulsivni pisac čiji život se okreće naopako kada jedina osoba koja ga trpi, konobarica u njegovom omiljenom kafiću, mora izostati sa posla da bi se brinula o bolesnom sinu. Melvinov dnevni raspored se zbog toga nalazi u rasulu  što on teško podnosi i uradiće sve da se vrati svojoj svkodnevnoj rutini. Cijela situacija natjeraće Melvina da radi stvari koje nikada nije probao te da otkrije sasvim novu stranu sebe.

Subota, HRT 1, Pisac iz sjene  u 22:30 (pozicija kanala 030)

Jedan od najuspješnijih „pisaca iz sjene“ prihvata posao da dovrši memoare bivšeg britanskog premijera, a njegov agent ga uvjerava kako je to prilika koju je čekao cijeli život, jer je honorar za taj posao nevjerovatnih 250 hiljada dolara. Ipak, sve od samog početka poprima čudnu notu kada otkriva kako je njegov prethodnik umro pod čudnim okolnostima, a nakon nekog vremena zaključuje da je vjerovatno ubijen što otvara mogućnost da će on završiti isto. I tu počinju njegovi pokušaji da raskine posao.

Nedjelja, HBO, Plaeta majmuna: Rat u 20:00 (pozicija kanala 350 )

Cezar i njegovi majmuni su prisiljeni na smrtonosnu borbu sa vojskom ljudi koju predvodi opasni Pukovnik. Nakon što majmuni dožive teški gubitak, Cezar se pokušava oduprijeti mračnim instinktima i kreće u potragu za osvetom. Na kraju tog puta čeka ga konačna bitka licem u lice sa samim Pukovnikom.