Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV| Views: 353

Ponedjeljak, HRT 2, Divna stvorenja u 21:00 (pozicija kanala 031)

Ethan Wate je dječak koji jedva čeka da završi srednju školu i školovanje nastavi daleko od malog gradića u kom je odrastao. Njegovu pažnju privlači nova djevojka koja se pojavila u školi, a on je prepoznaje kao osobu iz svojih snova. Ostali učenici djevojku ne prihvataju jer je unuka ozloglašenog Macon-a Ravenwood-a o čijoj porodici kruže mračne priče, ali Ethan-a to ne zanima pa on i Lena postaju ljubavni par. Nakon nekog vremena Lena priznaje da je vještica…

Utorak, RTL, Transporter: Nasljedstvo u 21:05 (pozicija kanala 035)

Frank Marzin je u krugovima kriminalnog podzemlja Francuske poznat kao najbolji vozač čije usluge se mogu kupiti novcem, a on garantuje sigurnu dostavu svakog paketa. Njegova tri pravila su da nema imena, nema pitanja i dodatnih pregovora. Ipak, njegov kodeks će biti poljuljan kad u njegov život ušeta fatalna Anna koja ga nagovara da bude vozač vozila koje će učestvovati u pljački banke.

Srijeda, Pink Movies, Kraljevi Mamba u 19:00 (pozicija kanala 319)

Godine 1952. braća Cesar u Nestor napuštaju Kubu nakon što je Nestora napustila voljena Maria da bi se udala za drugog, a Cesar umalo izgubio život u obračunu. Braća dolaze u Njujork gdje se zapošljavaju kao mesari, a u slobodno vrijeme se pokušavaju probiti na muzičkoj latino-jazz ceni ovog velegrada.

Petak,  Cinemax, Zakon noći u 21:45 (pozicija kanala 353)

Ova gangsterska saga smještena je u 20-e godine prošlog vijeka kada prohibicija nije zaustavila protok alkoholnih pića u mreži kafića čiji su vlasnici bili mahom opasni kriminalci. U to vrijeme svaki čovjek koji je imao dovoljno ambicije imao je priliku da uspije, a Joe Coughlin sin bostonskog policajca je okrenuo leđa strogom vaspitanju i odlučio da ode na drugu stranu zakona. On je prekršio glavno pravilo, prevario je moćnog mafijaša ukravši mu novac i djevojku, a cijela priča dobija tragičan okret.

Nedjelja, HBO, Odred otpisanih u 20:00 (pozicija kanala 350)

Oni su najgori od najgorih, banda superzlikovaca koju je oformila tajna vladina agencija i dobijaju zadatak da poraze zagonetno, nesavladivo biće. Amanda Waller, odlučila je da samo oni koji nemaju šta izgubiti može učestvovati u ovoj misiji, ali kad shvate da nisu odabrani kako bi uspjeli nego zbog dokazane krivice moraju odlučiti hoće li se žrtvovati ili će svako gledati svoju korist.