Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 145

Ponedjeljak, HRT 2, Poslovni klub Dalas u 21:00 (pozicija kanala 031)

Priča koja je zasnovana na istinitim događajima o borbi jednog čovjeka protiv sistema. Glavni junak, Ron je električar i rodeo kauboj kome je prilikom rutinskog pregleda otkriveno da je HIV pozitivan, a doktori mu daju mjesec dana života. Međutim, on ne prihvata ovu dijagnozu i pristaje da učestvuje u testiranju novog lijeka za koji se vjeruje da će pomći u borbi protiv opake bolesti. 

Utorak, Pink Premium, Nebesko kraljevstvo u 20:00 (pozicija kanala 313)

Balian je kovač koji je izgubio cijelu svoju porodicu i zbog toga izgubio vjeru u bolje sutra. Vjerski ratovi koji u isto vrijeme bjesne u dalekoj Svetoj Zemlji su mu potpuno strani, ali on ipak biva uvučen u tu strašnu dramu. Između poganstva i intriga srednjevjekovnog Jerusalima on se zaljubljuje, postaje vođa i na kraju stiče hrabrost i vještine koje će mu pomoći da odbrani grad uprkos lošim prilikama.

Srijeda, Cinemax, Kapote u 21:55 (pozicija kanala 353)

Truman Kapote saznaje za ubistvo porodice u Kanzasu i odlučuje da napiše knjigu o tom slučaju. Za vrijeme istraživanja za svoj roman, on razvija neobičan odnos sa jednim od ubica koga očekuje smrtna kazna. 

Petak, RTS 1, Obračun u 20:00 (pozicija kanala 011)

Revolveraš plaćenik, Kol Brant jaše pustinjom Arizone tjerajući zločince sa potjernice. On luta od grada do grada gonjen željom da se osveti ljudima koji su mu prije nekoliko godina ubili ženu i dijete. Put ga odvodi u gradić u kome vlada potpuno bezakonje u kome prihvata da bude zaštitnik lokalnog saloon-a. Tamo upoznaje mladu prostitutku i odlučuje da joj pomogne da se izvuče iz bordela.

Nedjelja, HBO, Čudo sa Hadsona u 20:00 (pozicija kanala 350)

Ovo je film o pilotu po imenu Čelzi Sali Salenberg koji je 2009. godine u zaista herojskom poduhvatu prizemljio pokvareni avion na površinu rijeke Hadson i na taj način spasio žeivot 155 putnika . Iako su ga slavili svi mediji i javnost zbog nevjerovatne vještine pilotiranja, pokrenuta je istraga koja je prijetila da uništi njegovu reputaciju i karijeru.