Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 135

Ponedjeljak, TV 1000, Mandolina kapetana Korelija u 21:00 (pozicija kanala 307)

Pelagia je odlučna mlada žena koja 40-ih godina živi sa ocem ljekarom, na grčkom ostrvu Kefalonija uživajući u idiličnj svakodnevici. Nažalost, rat se polako, ali sigurno primiče i ovom malom mjestu usred Jonskog mora, a Pelagijin momak se ni jednog trenutka ne dvoumi treba li se priključiti otporu protiv italijanskih snaga koje nadiru iz Albanije. Nakon što okupator zauzme ostrvo, na njega dolazi Antonio Koreli, satnik koga puno više zanimaju pjesma i mandoline nego ratovanje, a Pelagia i on se nakon nekog vremena zbliže.

Utorak, Cinemax, Kralj Lir u 21:00 (pozicija kanala 353)

Radnja ovog filma smještena je u fiktivnoj sadašnjosti, a riječ je o vladaru diktature u Engleskoj. Ostarjeli kralj priziva katastrofu kad abdicira u korist svojih korumpiranih kćeri i otjera onu jedinu iskrenu koja ga iskreno voli.  Ovo je savremena verzija kralja Lira.

Četvrtak, HBO 2, Kuća sreće u 19:00 (pozicija kanala 351)

Scott i Kate su bračni par čija ćerka upadne u koledž svojih snova i to je povod za veliko slavlje u njihovoj porodici, ali samo do trenutka kada saznaju da je stipendija na koju su računali propala pa sada moraju platiti školarinu koju si ne mogu priuštiti. Pomoću prijatelja i komšije Franka kome takođe treba poveća svota novca otvaraju ilegalni kasino u svojoj kući rizikujći sve što imaju.

Subota, HRT1, Rat među nevjestama u 22:40 (pozicija kanala 030)

Emma i Olivia su najbolje prijateljice koje postaju suparnice nakon što ugovore svadbu isti dan. One su svoja vjenčanja isplanirale do posljednje sitnice još dok su bile djevojčice, a najvažnije im je da se vjenčanje održi u hotelu Plaza, u junu. Obe se zaručuju iste godine, obe se nadaju da će jedna drugoj biti kume, ali zbog birokratske greške zakažu vjenčanje za isti dan zbog čega će doći do sukoba.

Nedjelja, HBO, Osvetnici – Rat beskonačnosti u 20:00 (pozicija kanala 350)

Ovo je film iz Marvel studija koji sadrži najubojitiji obračun svih vremena. Osvetnici moraju biti spremni na sve ne bi li porazili moćnog Tanosa prije nego što njegov razorni napad uništi svemir.  Ovo filmsko putovanje se pripremalo nepunih deset godina. Dok Osvetnici i njihovi saveznici štite svijet od prijetnji prevelikih za pojedinačnog junaka, nova opasnost se pojavljuje u obliku Thanosa čiji je cilj da pokupi svih šest kamenova beskonačnosti pomoću kojih će nametnuti svoju izopačenu volju cjelokupnoj stvarnosti. Sve za šta su se Osvetnici borili dovelo je do ovog trenutka, a sudbina Zemlje i samog postojanja nikada nije bila neizvjesnija.