Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 173

U sedmici nakon božićnih i novogodišnjih praznika preporučujemo vam sljedeća filmska ostvarenja:

Ponedjeljak, TV 1000, Lažljivac u 21:00 (pozicija kanala 103)

Govoriti istinu, samo istinu i ništa više osim istine 24 časa, za advokata Fletcher-a Reed-a, patološkog lažljivca je poslovni i emocionalni pakao, a za njegovog petogodišnjeg sina ispunjenje rođendanske želje. Jedan od najvećih komičara današnjice Jim Carrey, u jednom od svojih boljih ostvarenja, prikazuje kako je kada nečije najmoćnije oružje postane njegova najveća slabost.

Utorak, HBO, Princ Persije: Pijesak vremena u 18:00 (pozicija kanala 350)

Mjesto i vrijeme radnje je Persija u šestom vijeku, mladi princ Dastan uz pomoć odvažne princeze Tamine će uraditi sve da sačuva legendarni poklon bogova koji svom vlasniku omogućava vratiti vrijeme unazad. Onaj ko u svom posjedu ima Pijesak vremena, ima moć vladati svijetom, a zlikovac bi iskoristio  tu moć da porobi cijelo čovječanstvo.

Srijeda, CineStar A&T, Gospodin i gospođa Smith u 20:00 (pozicija kanala 361)

Kada početna zaljubljenost pređe u rutinu, bračni par Smith se obrati bračnom savjetniku u cilju spašavanja braka. Dodatni problem predstavlja i otkriće da su oba supružnika ustvari plaćeni ubice suparničkih agencija sa zadatkom da eliminišu jedno drugo.

 Subota, Nova TV, Računovođa u 21:25 (pozicija kanala 005)

Naizgled dosadni računovođa Chistian Wolff je ujedno i matematički stručnjak koji krije mračnu tajnu. Vodeći računa o knjigovodstvu za manje firme i  mafiju, zbog svojih sposobnosti zapada za oko Ministarstvu financija, ali i onima kojima smeta otkriće financijske malverzacije koja uključuje milione dolara. Računovođa je žestok akcioni film u kojem ni planiranje deset poteza unaprijed ne garantuje sigurnost.

Nedjelja, HBO, Tri plakata van grada u 21:00 (pozicija kanala 350)

Oscarom nagrađena drama propraćena britkim i mračno duhovitim dijalozima govori o Mildred Hayes, ženi u ranim 50-ima koju potreba za pravdom navede da „prodrma“ sistem nesvakidašnjim potezom. Mildred postavlja tri plakata na ulazu u grad, zarati protiv lokalne policije vjerujući da su previše nesposobni riješiti ubistvo njene kćeri postavljajući jedno pitanje. Kada se uplete njegov zamjenik, policajac Dixon, nezreli majčin sin s nasilnom crtom, bitka između Mildred i Ebbing-ovih predstavnika zakona samo se pogorša.