Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 408

U ovoj sedmici nas ne očekuje samo novi talas hladnog vremena i padavina, već i novi, zanimljivi sadržaji na malim ekranima.

Utorak, HBO 2, Oblik vode u 20:55 (pozicija kanala 351)

Samo nekoliko tajnih sastanaka je bilo dovoljno da se između nijeme čistačice i neobičnog vodozemca rodi snažna veza. Za vrijeme hladnog rata i strogo čuvanih informacija, zahvaljujući pomoći prijatelja, Elisa Esposito izlazi iz zone komfora, napušta jednostavan život i pomaže novom poznaniku da pobjegne iz vojnog utvrđenja gdje se na njemu vrše laboratorijski eksperimenti.

Srijeda, TV 1000, Čikago u 21:00 (pozicija kanala 103)

Čikago je grad u kome ima mjesta samo za jednu pjevačku zvijezdu. Velma Kelly i Roxie Hart su ubice koje zajedno čekaju suđenje u zatvoru u Chicagu 1920-ih. Velma, zvijezda noćnih klubova, te Roxie, plesačica u ansamblu, bore se za slavu koja će ih zadržati podalje od vješala. Novine vole skandale, a kako bi sve prošlo u najboljem redu pobrinuće se Billy Flynn, najpopularniji advokat u gradu.

Četvrtak, Cinemax, Petparačke priče u 20:00 (pozicija kanala 353)

Pumpkin i Honey Bunny  su dvoje lopova, tokom obroka u gostionici, odluče kako je najbolja stvar koju mogu napraviti ta da je opljačkaju. Vincent Vega  i Jules Winnfield su plaćeni ubice koji rade za Marcellusa Wallace-a, na zadatku da svome šefu vrate ukradenu posebnu i vrlo tajanstvenu aktovku. Kasnije, Vincent po Wallace-ovu nalogu mora i izvesti Wallace-ovu suprugu Miu na večeru u grad, dok joj je muž na poslovnom putu.

Crna komedija ‘Petparačke priče’ je bez ikakve sumnje jedan od najvažnijih i najboljih filmova svih vremena, remek-djelo koje svojom estetikom, sočnim dijalozima i nepredvidljivom glumačkom podjelom uveliko uticalo na eksploziju indie kinematografije sredinom devedesetih.

Petak, HBO, Legenda o Tarzanu u 18:05 (pozicija kanala 350)

Prošlo je mnogo godina otkako je Lord Greystoke, poznatiji kao Tarzan, napustio afričku džunglu. Greystoke već duže vrijeme živi u civilizaciji sa svojom suprugom Jane. Kada dobije poziv da se vrati u Kongo kao trgovački izaslanik Parlamenta, ponovno se sastaje sa starim prijateljima. Avantura počinje u trenutku kada shvati da je samo obični pijun u smrtonosnoj igri pohlepe i osvete koju je osmislio belgijski kapetan Leon Rom.

Subota, HBO, Majka u 23:45 (pozicija kanala 350)

Mlada žena, čiju ulogu tumači Jennifer Lawrence, potone u ludilo i paranoju kad u njenu kuću, udaljenu od civilizacije, upadne niz nepozvanih gostiju – koji su naizgled svi na zagonetan način povezani s njenim mužem, pjesnikom koji se muči s kreativnom blokadom.