Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 343

Zima je pokucala na naša vrata. Temperaturni minus i snijeg najljepše je posmatrati iz toplog doma uz dobar televizijski program. Ovo su preporuke za sedmicu pred nama:

Ponedjeljak, HRT2, Eichmannov šou u 21:00 (pozicija kanala 31)

Ova drama donosi priču o izraelskim agentima koji su 1961. uhvatili bivšeg nacistu Adolfa Eichmanna i izveli ga na suđenje. Američki televizijski producent Milton Fruchtman uvjeren je da suđenje televizija treba da prenosi, kako bi svijet to čuo i kako bi se suzbila svaka nova pojava nacizma. Da realizuje ideju, udružuje se s rediteljem s crne liste Leom Hurwitzem. Iako im prijete smrću, a nekoliko televizijskih mreža ih odbije, njih dvojica ne posustaju i uspiju kamere unijeti u sudnicu. “Eichmann Show” se tako svakodnevno počeo prikazivati u tridesetak zemalja, čime je postao prvi globalni televizijski dokumentarac u istoriji. Film je snimljen prema istinitoj priči.

Utorak, TV 1000, U vrtlogu igre u 21:00 (pozicija kanala 307)

Uz male ekrane prikovaće vas film „U vrtlogu igre“. Ovo je napeti triler o kongresmenu i novinaru upletenima u dva naizgled nepovezana slučaja brutalnih ubistava. Russel Crowe tumači ulogu reportera Cal McCaffrey-a čiji ga istraživački poriv tjera da razriješi tajnu ubistva u političkim krugovima. Šarmantni kongresmen Stephen Collins je u odboru za nadzor troškova odbrane, a smatraju ga i budućnošću njegove stranke. Oči javnosti su uprte u njega sve dok njegova asistentica i ljubavnica ne bude ubijena. Tada sve tajne izlaze na vidjelo…

Srijeda, HBO, Crveni vrabac u 21:00 (pozicija kanala 350)

Među dobrim filmskim ostvarenjima u 2018. godini ubraja se film „Crveni vrabac“. Radnja filma usmjerena je na Dominiku, bivšu balerinu koja je prisiljena ući u Školu za vrapce, program ruske vlade koji je gurne u izdajničku igru špijunaže. Ona postaje smrtonosno sredstvo, ali je zarobljena u svijetu iz kojeg očajnički želi pobjeći. Nakon što je izdržala perverzni i sadistički proces obuke, ona postaje najopasniji Vrabac koga je program ikad proizveo.

Četvrtak, RTS1, Đangova osveta u 22:00 (pozicija kanala 11)

Dr. King Šulc, njemački lovac na glave i bivši zubar, kupuje roba Đanga kako bi mu ovaj pomogao da identifikuje grupu okrutnih ubica čije identite samo Đango zna. Đango ubrzo od Šulca počinje da uči zanatske vještine pa zajedno odlaze u Misisipi kako bi oslobodili Đangovu ženu Brumhildu. Međutim, nakon što dogovor o kupovini njegove žene sa nemilosrdnim vlasnikom plantaže Kelvinom Kendijem propadne, Đango će se naći uvučen u borbu za sopstveni život, život svoje žene, ali i mogućnošću za slatkom osvetom.

Nedjelja, HBO, Brexit u 21:00 (pozicija kanala 350)

Benedict Cumberbatch glumi glavnu ulogu u uvjerljivoj drami o referendumskoj kampanji – popularnom Brexitu. Film prati kampanju iz perspektive uglavnom nepoznatih stratega iz tabora za ostanak i za odlazak, dok spletkare da bi stekli prednost jedni nad drugima i istovremeno se nose s političarima koji se bore za pažnju javnosti i kontroverznu financijsku podršku. Brexit istražuje kako su moderne, na podacima bazirane tehnike kampanje doprinijele jednoj od najneočekivanijih, veoma napetih i kontroverznih odluka u savremenoj političkoj istoriji.