Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 310

Zanimljivi sadržaji na malim ekranima očekuju vas i ove sedmice. Zato smo program pregledali samo za vas i donosimo preporuke:

Ponedjeljak, HRT2, Tajne i laži savršenog zločina u 21:00 (pozicija kanala 31)

Film snimljen prema istinitoj priči o najozloglašenijem slučaju nestale osobe u istoriji New Yorka. „Tajne i laži savršenog zločina“ je priča o ljubavi i tajanstvenom ubistvu unutar njujorške dinastije vlasnika nekretnina tokom 80-ih godina XX vijeka. Film producenta i reditelja Andrewa Jareckog je psihološki triler inspiriran nestankom Kathie McCormack, supruge nasljednika Roberta Dursta. Durst je osumnjičen, ali nikad mu nije suđeno zbog ubistva supruge, koja je nestala 1882. g. i nikad nije pronađena.

Srijeda, RTS1, Crna voda u 21:00 (pozicija kanala 11)

Ikone akcionih filmova Jean Claude Van Damme i Dolph Lundgren udružuju snage i donose dvostruko uzbuđenje u trileru punom adrenalina. Nakon neuspjele misije, tajni agent Viler shvata da je zarobljen na tajnoj lokaciji u CIA-inoj podmornici. Agenti CIA-e će se potruditi da dobiju potrebne informacije od Vilera, ali ništa ih ne može pripremiti za nasilje koje izbija kada on udruži snage s drugim zatvorenikom isto toliko smrtonosnim koliko i tajanstvenim.

Petak, HBO, Nostalgija u 23:45 (pozicija kanala 350)

Ova dirljiva drama iz 2018. godine priča je o našoj kolektivnoj potrebi da pronađemo smisao u nama dragocjenimpredmetima. „Nostalgija“ je mozaik međusobno povezanih priča izgrađenih oko glavne teme – gubitka i sjećanja. Priče junaka prepliću se kroz likove i teme, a sve ih povezuje saosećajni agent osiguranja koji strpljivo sluša priče svojih klijenata dok procijenjuje vrijednost predmeta koji su im dragi. Koliko vrijedi komad nakita koji je nakad pripadao baki, loptica za bejzbol koju je potpisao velikan? Kako ruke koje su nekad držale neki predmet mijenjaju njegovu vrijednost?

Subota, RTL Hrvatska, 50 nijansi mračniji u 21:15 (pozicija kanala 35)

Ovo je drugi nastavak svjetskog fenomena „Pedest nijansi sive“, nastalog prema bestseleru E.L. James. Od kada je objavljena, trilogija „Pedeset nijansi“ prevedena je na 52 jezika i prodana u više od 100 miliona primjeraka što ju čini jednim od najprodavanijih i najbrže prodavanih serijala knjiga u istoriji. Kada Christian Grey pokuša ponovo zavesti Anu Steele i vratiti je u svoj život, ona će uvesti novo pravilo prije nego što mu pruži drugu šansu. Kada napokon krenu graditi povjerenje i pronađu stabilnost, sjene iz prošlosti Christianovog života će ih početi opsjedati, pokušavajući im uništiti zajedničku budućnost.

Nedjelja, HBO, Deadpool 2 u 20:55 (pozicija kanala 350 )

Film je građen na priči o najneobičnijem antijunaku Marvel Comicsa. „Deadpool 2“ je priča o životu bivšeg operativca i specijalca Wade-a Wilson-a, koji je postao plaćenik, a nakon što je podvrgnut opasnom eksperimentu koji mu je dao moć ubrzanog zacjeljivanja, postaje poznat kao Deadpool. Glavnu ulogu u filmu ima Ryan Reynolds, koji je i producent, a uz njega je i legendarni Josh Brolin. Brolin glumi jednog od najiščekivanijih filmskih likova u posljednje vrijeme: Cablea, ratnika koji putuje kroz vrijeme i koji je inficiran virusom koji pretvara dijelove njegovog tijela u kibernetičke.