Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 342

Sedmicu želite započeti dobrom dramom, nastaviti uz sjajnu komediju, a završiti je gangsterskom pričom?!

Ako smo pogodili vaš idealan recept za filmsku sedmicu, ovo su sadržaji koje preporučujemo!

Ponedjeljak, HRT2, Ritam ludila u 21.55 (pozicija kanala 32)

Mladi bubnjar, Andrew Neiman, odlučuje da upiše prestižnu muzičku akademiju i tako svoje snove o slavi stavlja u ruke jednog na najuvaženijih profesora. Progonjen neuspješnom književnom karijerom svog oca, Andrew je fokusiran isključivo na svoj put do vrha i svakodnevno sanja kako postati najbolji. Jednako poznat po načinu podučavanja kao i po svojim zastrašujućim metodama, instruktor Terence Fletcher vodi jazz sastav na akademiji. Andrewova strast za savršenim vrlo brzo se pretvara u opsesiju, dok ga njegov bezobzirni učitelj nastavlja tjerati do granica mogućnosti – i zdravog razuma.

Srijeda, HBO, Traži se stari u 18.05 (pozicija kanala 350)

Dva brata blizanca, nakon što saznaju da im je majka godinama lagala i skrivala istinu o njihovom ocu, odlaze u potragu za njim. Na putu do istine upadaju u dodatne nevolje, a ispostaviće se da im otac može biti bilo ko. Kroz brojne zgode i nezgode, ovaj dvojac nakratko će uživati kada pomisle da im je otac velika sportska zvijezda.

Petak, Cinemax, Putovanje života u 22.05 (pozicija kanala 353)

Donald Sutherland i Helen Mirren glume par koji kreće na putovanje u svom vjernom starom kamperu, iz doma u Bostonu do kuće svog književnog idola Ernesta Hemingwaya u Florida Keysu. John Spence i njegova supruga Ella odlaze na svoje posljednje putovanje, prije nego što ih sustignu njegova Alzheimerova bolest i njezin rak. Ponovno pronalaze strast za životom i međusobnu ljubav na putovanju koje pruža otkrića i iznenađenja do samog kraja.

Subota, TV1000, Tražen u 22.50 (pozicija kanala 307)

Angelina Jolie i Morgan Freeman su članovi tajnog bratstva ubica. James McAvoy je zabušant, neočekivano ubačen u redove tih elitnih boraca. Iako pod njihovim vodstvom njegova snaga i vještine rastu, on se koleba između junaštva i osvete. „Tražen“ je priča o tome kako jedan apatični „niko“ postaje nenadmašni istjerivač pravde. Nakon ubistva njegovog oca, smrtonosna i seksi Fox (Angelina Jolie) uvodi Wesa (James McAvoy) u bratstvo, tajno društvo koje ga počinje obučavati kako bi oslobodio svoju skrivenu snagu i osvetio očevo ubistvo.

Nedjelja, HBO, Voljeni Pablo u 20.00 (pozicija kanala 350)

Voljeni Pablo je gangsterska, biografska drama reditelja Fernanda Leóna de Aranoae na engleskom jeziku, nastala prema memoarima Virginie Vallejo. Donosi istinitu priču prepunu akcije i napetosti, te tematizuje uspon i pad kolumbijskog narko lorda, osnivača kartela Madellin – zloglasnog Pabla Escobara Gaviria. Escobar je predstavljen kao političar, čovjek naroda, razbojnika, zatvorenika, bjegunca i na kraju čovjeka u bjegu pred vlastitom likvidacijom. Film donosi autentično prepričan dio tamne strane svjetske istorije, s fokusom na njegov buran odnos i ljubavništvo s ambicioznom novinarkom, Virginiom Vallejo.