Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 301

Posljednja sedmica februara obično je u znaku dodjele prestižne filmske nagrade Oscar, a ovaj februar nije ništa drugačiji.

Ponedjeljak, HRT 2, Oscar u 21:15 (pozicija kanala 031)

Posljdenji vikend u februaru je rezervisan za priču o filmu. Ako kojim slučajem sinoć niste, večeras možete pogledati snimak 91. dodjele Oscar-a koja se i ove godine održala u Dolby Theatre-u. U konkurenciji za najbolji film, ove godine, našli su se filmovi: Roma, Miljenica, Black Panther, Zelena knjiga: Vodič za život, Bohemian Rhapsody, Čovjek iz sjene te muzička drama Zvijezda je rođena.

Utorak, Cinemax 2, Kill Bill: Vol 2 u 20:30 (pozicija kanala 354)

Film Volume 2 nastavlja priču o bivšoj profesionalnoj ubici poznatoj po imenu The Bride koja i u ovom filmu nastavlja svoj osvetnički pohod na Bill-a, bivšeg šefa koji ju je ostavio da umre nakon što je organizovao masakr na njenom vjenčanju. Ona ne želi odustati ni od nauma da ubije preostala tri člana bande koji su je tokom generalne probe vjenčanja umalo ubili.

Srijeda, TV 1000, Milk u 22:50 (pozicija kanala 307)

Socijalna drama sa elementima političkog filma koja sjajno dočarava politički uspon i pad poznatog gay aktiviste po imenu Harvey Milk. Film je baziran na stvarnim događajima kao i na njegovoj biografiji te dokumentarnom filmu koji je o njemu snimljen 1984. godine.

Petak, CineStar TV, Igre gladi u 20:45 (pozicija kanala 360)

Snimljena prema istoimenom bestseller-u, ova filmska senzacija je od starta okarakterisana kao nova Sumrak saga. Radnja se odvija u bliskoj budućnosti u kojoj su Sjedinjene Američke Države potpuno propale, izmučene sušom, požarima, glađu i ratom. Iz pepela se uzdigao Panem, država koja je podijeljenja na vladajući Kapitol i dvanaest okruga iz kojih se svake godine nasumično biraju  po dječak i djevojčica koji se u živom televizijskom prenosu bore do smrti.

Nedjelja, HBO, Solo: Priča iz Ratova zvijezda u 20:00 (pozicija kanala 350)

U kriminalnom podzemlju, Han Solo se sprijateljuje sa svojim budućim kopilotom Chewbacca-om i upoznaje zloglasnog kockara po imenu Land Calrissian. Njihovo zajedničko putovanje će odrediti razvoj jednog od najneočekivanijih junaka sage Ratovi zvijezda.