Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 158

Iako je ljepše vrijeme konačno pokucalo i na naša vrata to ne znači da treba da zapostavite i omiljenu razonodu – televiziju. Nakon napornog dana, opustite se uz dobar film, a ni ove sedmice ih neće manjkati.

Ponedjeljak, HRT 2, Žena u zlatu u 21:00 (pozicija kanala 031)

Nakon što otkrije da bi najslavniji portret Gustava Klimta trebalo da se nađe u njenom vlasništvu, osamdesetogodišnja židovka (Helen Mirren) započinje borbu za ono što joj pripada, a u tome joj pomaže mladi advokat Ranold (Ryan Reynolds). Oni zajedno putuju u Beč i dižu cijelu Austriju na noge i nemaju namjeru da se vrate u Ameriku bez onoga što im pripada.

Utorak, Cinemax 2, Skrivena ljepota u 18:50 (pozicija kanala 354)

Veoma uspješni reklamni urednik (Will Smith) nakon što doživi veliku ličnu tragediju pada u duboku depresiju, a nakon što počne pisati pisma ljubavi, vremenu i smrti dobija iznenađujuće odgovore koji mu pomaže da se nosi sa tugom. Sve to pomaže mu da shvati kako i najveći gubitak može otkriti trenutke ljepote i značaja.

Srijeda, TV 1000, Svakog gosta tri dana dosta u 21:00 (pozicija kanala 307)

Ovo je romantična komedija o svježe vjenčanom paru u čiji će se savršani život uplesti treća osoba, tačnije gost koi planira da ostane predugo. Molly (Kate Hudson) i Carl (Mat Dillon) žive prilično idiličnim životu, vole se, slažu imaju lijepu kuću i dobra primanja. Jedini problem u njihovom životu je Carl-ov najbolji prijatelj (Owen Willson) koji ostaje bez posla zbog čega ga oni primaju u svoj dom, ali on ostaje puno duže nego što su oni očekivali.

Četvrtak, CineStar TV, Sahara u 19:00 (pozicija kanala 360)

Dirk Pitt, istraživač (Matthew McConaughey pronalazi starisnki novčić koji je povezan sa istorijskom legendom zbog koga se upušta u avanturu života, a to je lov za blagom kroz neke od najopsanijih predjela Afrike. U svemu mu pomaže njegov duhoviti pomoćnik Al Giordino (Steve Zahn), a na tom putu upoznaju i prelijepu doktoricu Evu (Penelope Cruz) koja vjeruje da je lago koje traže povezano sa problemom koji predstavlja prijetnju cijeom svijetu.

Nedjelja, HBO, Ant-Man i Wasp u 20:00 (pozicija kanala 350)

Scott Lang, superheroj balansira između očinstva i „posla“, a u to vrijeme Hope van Dyne i dr. Hank imaju novu hitnu misiju u kojoj će se Ant-Man (Paul Rudd) boriti protiv Wasp (Evangeline Lilly) kako bi otkrio tajne iz njihove prošlosti.