Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 123

Ukoliko vas sustiže proljetnji umor, predlažemo da ga ublažite uz najbolje filmske sadržaje, pored malih ekrana. U nastavku donosimo sedmični pregled filmova koje nikako ne treba da propustite.

Ponedjeljak, Cinemax 2, U potrazi za Forresterom u 20:30 (pozicija kanala 354)

Povučeni romanopisac, William Forrester, i nevjerovatno talentovani afroamerički student i sportista, Jamal Wallace, sklope neobično prijateljstvo koje obojici promijeni pogled na svijet. William je osvojio Pulitzerovu nagradu prije četiri decenije, ali od tada se za njega nije čulo. Neočekivana posjeta sportiste Jamal-a koji krišom uđe u njegov stan i slučajno ostavi svoj ruksak pun pisanih radova, susret je koji obojici donese nešto novo. Jamal upozna ne samo svog prvog obožavaoca, nego i mentora koji će ga izazvati i zauvijek promijeniti, a Forrester ima razlog da izađe iz svoje samoće. Ali nesvakidašnje prijateljstvo nađe se u iskušenju kada autokratski profesor Crawford optuži Jamala za plagiranje i prisili dvojicu muškaraca da se suoče s teškim odlukama.

Utorak, HRT 2, Ondine u 21:00 (pozicija kanala 41)

Ondine je priča o Syracuseu, jednostavnom ribaru koji ulovi predivnu, ali tajanstvenu ženu u svoju mrežu. U početku se čini da je žena mrtva, ali potom oživi pred Syracuseovim očima. Uz pomoć svoje bolešljive, ali neobuzdane kćeri Annie, on počinje vjerovati da magično može biti stvarno i da je žena imena Ondine mit koji je oživio. Ondine i Syracuse strastveno se zaljubljuju jedno u drugo i kada pomislite da će to trajati zauvijek, realnost uzme stvar u svoje ruke. Nakon stravične automobilske nesreće i dolaska mračne i agresivne osobe iz Ondine-ine prošlosti, nada ipak pobijedi i stvori novi početak za Syracuseu, Ondine i Annie.

Petak, CineStar TV, Tražeći ljubav za kraj svijeta u 21:15 (pozicija kanala 301)

Ogroman asteroid juri prema Zemlji i dani su nam odbrojani. Prije raspada svijeta, raspada se i brak agenta osiguranja Dodge-a kojeg supruga, čuvši da Zemlji ostaje još samo 21 dan, istog trenutka napušta u panici. Dodge živi prema pravilima, dok je ekstrovertna Penny sve osim toga. Svi se s krajem svijeta nose drugačije – Dodge se odbija pridružiti ludorijama prijatelja, a Penny u fokus stavi probleme u vezi sa sebičnim muzičarom. Zaplet počinje kada Penny preda Dodge-u izgubljeno pismo – pismo njegove ljubavi života Olivie koje mu je moglo promijeniti život. Dodge shvati da izgubljenu ljubav mora pronaći prije kraja svijeta, a Penny odlučuje posljednje dane provesti u krugu porodice u Engleskoj. Dodge joj obećava pomoć pod uslovom da oboje putuju njenim automobilom, te se oni zajedno otisnu na putovanje, bježeći od gradskog haosa. Dok je sudbina svijeta sve mračnija, njihove sudbine postaju sve svjetlije.

Subota, HBO, Planina između nas u 18:05 (pozicija kanala 350)

Dvoje stranaca doživi tragičnu avionsku nesreću, a kako bi preživjeli ekstremne uslove, ali i izolovane i snijegom pokrivene planine, moraju zajedničkim snagama pronaći izlaz iz nevolje koja ih je zadesila. Kada shvate da pomoć ne dolazi, krenu na opasno putovanje.  Putujući stotinama kilometara kroz divljinu, motivišu jedno drugo da izdrže i otkrivaju snagu za koju nisu ni znali da je posjeduju.

Nedjelja, HBO, Nemoguća misija: Raspad sistema u 20:00 (pozicija kanala 350)

Na opasnom zadatku povrata ukradenog plutonija, Ethan Hunt još jednom odlučuje spasiti svoj tim, umjesto da dovrši misiju. Na taj način dopušta da nuklearno oružje padne u ruke smrtonosne mreže visokokvalifikovanih operativaca koji planiraju uništiti civilizaciju. Sada kad je svijet u opasnosti, Ethan i njegov tim IMF-a prisiljeni su postati partneri s agresivnim agentom CIA-e , dok se takmiče s vremenom da zaustave nuklearnu katastrofu. Nikada nije postojala toliko velika prijetnja, toliko nevjerovatne vratolomije i toliko nemoguća misija!