Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 371

Ovosedmične praznike obilježiće dvije stvari – mnogo padavina, ali i odličan televizijski sadržaj. Kako bi kišni dani prošli sa što manje dosade, za vas smo ove sedmice izdvojili najbolje filmske naslove.

Srijeda, O2.TV, Državni neprijatelj u 21:00 (pozicija kanala 31)

Napeti triler u kojem se neprekidna akcija susreće sa najnovijom tehnologijom. Robert Clayton Dean uspješan je advokat koji dobije video čiji sadržaj povezuje osobu visokog položaja iz Odjela za nacionalnu sigurnost sa ubistvom. Ekipa iskusnih NSA-operativaca vodi bezobzirnu, visoko-tehnološku kampanju kako bi uhvatili Dean-a i vratili dokaze u ruke počinilaca. Pripremite se za velike količine eksplozivne akcije dok Dean očajnički pokušava da vrati stvari u normalu.

Četvrtak, Cinemax, Desperado u 23:45 (pozicija kanala 353)

Bezimeni mariachi nosi isključivo crnu odjeću i traži osvetu za ubijenu ljubav. Tragajući za osobom koja mu je uzela cijeli svijet, pojavljuje se u meksičkom pograničnom gradiću kojim vlada nemilosrdni narko-bos Bucho. Mariachi, tražeči pravdu, upoznaje  prekrasnu Carolina-u, vlasnicu lokalne knjižare, koja je sarađivala s Bucho-m. U mirnom gradiću sprema se pravi okršaj, jer osveta nikada ne spava.

Petak, HRT1, Slijepi strah u 22:10 (pozicija kanala 40)

Slijepa foto-repoterka Sara Taylor, novogodišnju noć planira provesti u društvu svog partnera i sestre. Ali, umjesto toga, Sara je prisiljena na smrtonosnu igru mačke i miša sa sadistički nastrojenim kriminalcem Hollander-om – čovjekom koji čini sve da bi se dokopao ukradenih dijamanata, skrivenih u njenom penthausu. Iako Sara tvrdi da ne zna gdje su dragulji, kriminalac se služi psihološkim i fizičkim nasiljem kako bi od nje izvukao željene informacije. Međutim, Sara se ne predaje. Kako napetost raste, ona dobija sve veću prednost, ali da li je to dovoljno da se spasi?

Subota, AXN, Ja, špijun u 19:10 (pozicija kanala 308)

U ovoj komediji specijalni agent Alex Scott i svjetski boksački prvak u srednje teškoj kategoriji Kelly Robinson udružuju se kako bi obavili opasan zadatak. Dvojac, naime, mora vratiti ukradeni Switchblade, najsofisticiraniji prototip američkog borbenog aviona. Posljednje tehnološko dostignuće palo je u ruke trgovcu oružjem Arnold-u Gundars-u, koji ga namjerava prodati teroristima.

Nedjelja, HBO, Alfa u 20:00 (pozicija kanala 350)

Epska avantura smještena je u posljednje ledeno doba, prije 20 000 godina i predstavlja fascinantnu priču o porijeklu čovjekovog najboljeg prijatelja. Tokom svog prvog lova na bizone, mladić doživi nesreću i zadobije po život opasne povrede. Polako se oporavlja, te otkriva da je sam i kilometrima daleko od svog sela, kao i da sada mora naučiti preživjeti i snaći se u okrutnoj i nepopustljivoj divljini. Nailazi na usamljenog vuka kojeg je napustio njegov čopor i saživi se sa njegovom situacijom. Neobičan par se nauči oslanjati jedan na drugog, kako bi lovili i postali saveznici. Pred njima su nevjerovatni izazovi koje moraju preživjeti, a sve kako bi pronašli put kući prije dolaska smrtonosne zime.