Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 319

Iako je proljeće uveliko stiglo, vjerovatno to ne biste rekli kada pogledate kroz prozor. S obzirom da će nas kišno vrijeme pratiti i tokom ove sedmice, sigurno je da ćemo većinu vremena provesti u kući.

Ali bez brige, i ove sedmice nas očekuju uzbudljivi filmski sadržaji koji će otjerati dosadu i prekratiti kišne dane.

Srijeda, 02.TV, Fatalna nesreća u 21:00 (pozicija programa 31)

Sav spokoj praznične atmosfere biće narušen nizom nesretnih događaja.  Dva Afroamerikanca, Peter i Anthony kradu luksuzni Lincoln Navigator, te na taj način ugroze kampanju o sigurnosti ambicioznom javnom tužiocu Rick Cabotu. Tokom bijega, lopovi automobilom pregaze slučajnog prolaznika. Povrijeđenog potom odvoze u lokalnu bolnicu, dok na drugom kraju grada, policija zaustavlja drugi par Afroamerikanaca u istom modelu vozila. Iako se tablice automobila i opis kradljivaca ne podudaraju, televizijski redatelj Cameron Thayer i njegova supruga Christine su podvrgnuti ponižavajućem ispitivanju koje vodi policajac Ryan. Ipak, policajci puštaju par da ode uz “samo opomenu” što razbjesni Christine, koja želi prijaviti incident dok njen suprug, sa druge strane, želi sve zaboraviti.

Četvrtak, Cinestar TV, Sumrak saga: Pomračenje u 18:30 (pozicija kanala 301)

Bellu Swan očekuje težak izbor u trećem dijelu poznatog serijala “Sumrak”. Glavna junakinja treba da donese odluku koja se tiče ljubavi – one romantične koju osjeća prema Edwardu Cullenu i prijateljske koju ima prema Jacobu Blacku. Bella je svjesna da bi njen izbor mogao dodatno da rasplamsa sukob vampira i vukodlaka. Istovremeno, Victoria se vraća u živote porodice Cullen i čini sve što je u njenoj moći da ih uništi. Da li će u tome uspjeti?

Petak, FOX Life, Zaljubljeni Shakespeare u 21:00 (pozicija kanala 306)

Čini se da stvari ne mogu biti gore za mladog Williama Shakespeare-a, kojeg muče dugovi i stvaralačka kriza. Odavno je prekoračio rok za predaju svoje najnovije drame, a novih rečenica na hartiji i dalje nema. Kada pomisli da je sve izgubljeno, William upozna Viola-u, mladu damu koja se maskira u muškarca kako bi dobila ulogu u njegovoj drami. On se zaljubljuje i počinje da radi na novoj drami. Više nego ikada, William je odlučan u naumu da napiše najveću ljubavnu priču svih vremena koja nosi naziv „Romeo i Julija”.

Subota, HBO 2, Na ivici budućnosti u 17:10 (pozicija kanala 351)

Zemlju ne očekuje svijetla budućnost. Našu planetu neumoljivo napada rasa vanzemaljaca koju nijedna svjetska vojska ne može poraziti. Kako bi pomogao svojoj vrsti da opstane, William Cage postaje vojnik. Mladić gubi život, ali se nađe i u vremenskoj petlji u kojoj stalno proživljava isti krvavu bitku, boreći se i umirući. Sa svakom ponovljenom bitkom ovaj vojnik stiče nove sposobnosti i vještije se suočava s protivnicima, što ga dovodi korak bliže pobjedi.

Nedjelja, HBO, Slender man u 20:00 (pozicija kanala 350)

Jedno je sigurno, ovaj napeti i uzbudljivi horor nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Radnja filma odvija se u malom gradiću u Massachusetts-u, gdje četiri srednjoškolke izvode ritual s ciljem otkrivanja opasnog Slender Man-a. Kada jedna od njih misteriozno nestane, preostale tri djevojke počinju sumnjati da se radi o još jednoj žrtvi nadljudskog bića koji tjera strah u kosti svima koji su ikada čuli za njega.