Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 186

Ukoliko još uvijek niste na godišnjem odmoru, dobar televizijski sadržaj će vam svakako prekratiti vrijeme dok odbrojavate dane do odlaska na neku željenu destinaciju. Stoga vam i ovog ponedjeljka preporučujemo neke interesantne filmske i serijske priče koje će obilježiti ovu sedmicu.

Utorak, HBO2, Teška vremena u motelu El Royale u 22:50 (pozicija kanala 351)

Sedmoro stranaca, svaki sa nekom svojom tajnom koju bi najradije pokopali, slučajno se susreću u oronulom motelu mračne prošlosti – El Royale, na granici Kalifornije i Nevade. Mladi vratar dočekuje tu grupu neobičnih gostiju: nesrećnog svešenika, pjevačicu, upečatljivu kriminalku i njenu stariju sestru, prodavača usisavača i harizmatičnog vođu kulta. Nakon što se smjeste, međusobno otkrivaju tajne jedni drugih, ali i tajne samog motela u kojem su odsjeli, ne znajući da im iz oluje koja ubrzo dođe prijeti velika opasnost. Režiju i scenario ovog trilera s daškom misterije potpisuje Drew Goddard, dok glumačku postavu čine Jon Hamm, Jeff Bridges, Chris Hemsworth, Dakota Johnson, Cynthia Erivo, Cailee Spaeny, Lewis Pullman i Nick Offerman.

Srijeda, Cinemax, Sicilijanska bajka u 10:55 (pozicija kanala 353)

U malom sicilijanskom selu na rubu šume nestane 13-godišnji Giuseppe, sina šefa mafije. Luna, djevojčica sa kojom ide u školu i koja je zaljubljena u njega, odlučna je da ga pronađe, za razliku od ravnodušnih ljudi oko nje. Ona diže glas protiv zakona šutnje i tajnih sporazuma koji je okružuju te, kako bi ga pronašla, silazi u mračni svijet koji ga je progutao i na čijem se tajanstvenom ulazu nalazi jezero. Film, koji uvjerljivo balansira između crne stvarnosti i utješne fantazije, inspirisan je istinitom pričom o tinejdžeru Giuseppe di Matteo-u, koji je 1993. otet u pokušaju ušutkivanja njegovog oca Santina, mafijaškog doušnika.

Četvrtak, HBO2, Priča u 19:00 (pozicija kanala 351)

Zasnovana na vlastitom životnom iskustvu rediteljke i producentice Jennifer Fox, Priča (The Tale) je zapravo istraživanje sjećanja žene koja je prisiljena preispitati svoju prvu seksualnu vezu. Jennifer, uspješna novinarka i profesorica, živi sa svojim dečkom u Njujorku. Mnogi bi poželji upravo život kakav ona vodi, sve dok njena majka ne pronađe priču koju je napisala s 13 godina i u kojoj opisuje „posebnu“ vezu s dvoje odraslih trenera. Čitajući požutjele stranice „Priče“, Jennifer otkriva da se šifrirani detalji koje je sastavila prije 40 godina prilično razlikuju od onoga čega se ona sjeća, a priče koje je sebi decenijama govorila polako počinju da se raspliću.

Subota, Prva, Kuhinja u 22:10 (pozicija kanala 030)

Dobro poznata ekipa Kuhinje i poznati likovi nastavljaju avanture u ruskoj seriji. Nastavak popularne humorističke serije dobija novi naziv, ali i nove aktere. Pored poznatih likova iz Kuhinje, timu u hotelu od pet zvjezdica priključuje se i jedan junak sa naših prostora, koga igra Miloš Biković. Šta se desilo u međuvremenu? Viktor se penzionisao, a Eleonora Andrejevna prepušta hotel Eleon rođaku iz Srbije, Pavelu (Biković). Ne želeći mnogo da se petlja u poslove organizacije i rukovođenja, novi vlasnik unajmljuje visokokvalifovanog menadžera iz Brisela – Sofiju Tolstoj.
Nova menadžerka napraviće velike promjene u Eleon-u, a promijeniće i život poznatim likovima – Nastja postaje umjetnički direktor Viktor-ovog restorana, a Kostja stariji barmen.

Nedjelja, HBO, Lovac ubica u 20:00 (pozicija kanala 350)

Joe Glass (Gerard Butler), kapetan američke visokosofisticirane nuklearne podmornice Hunter Killer, udružuje se sa elitnim timom američkih foka kako bi spasili ruskog predsjednika, kojeg je kidnapovao pobunjeni general, i tako spriječuili izbijanje Trećeg svjetskog rata. Ovaj akcijski triler iz 2018. godine je bazirana na romanu Firing Point, autora Don-a Keith-a i George-a Wallace-a. Režiju potpisuje Donovan Marsh, a scenario Arne Schmidt i Jamie Moss. Glavne uloge uz Butler-a tumače Gary Oldman, Zane Holtz, Common i Linda Cardellini, dok ruskog predsjednika glumi Alexander Diachenko