Pregledali smo sedmični program za vas

Written by

Pregledali smo sedmični program za vas

m:tel IPTV, tv filter| Views: 153

Nastavljamo kreirati sedmični program za vas, a ovaj put tu su naslovi, i to uglavnom trileri i drame, koji će zasigurno ove ljetnje dane učiniti još zabavnijima. Nove serijske i filmske preporuke, baš kao i svakog ponedjeljka, su pred vama.

Utorak, Cinemax, Jett u 21:30 (pozicija kanala 353)

Carla Gugino u ovoj vrhunskoj kriminalističkoj seriji glumi prvoklasnu kradljivicu Daisy „Jett“ Kowalski. U pitanju je prva epizoda – „Daisy“, prve sezone serije, u kojoj je istoimena akterka, tek što je izašla iz zatvora, prisiljena da se vrati onome što radi najbolje. Serija prati situacije u kojima se nađe Daisy, u vrijeme kada razni moralno ambivalentni, opasni i ekscentrični zločinci, od fatalnih žena u nastajanju do kompromitovanih policajaca požele iskoristiti njene vještine za svoju korist.

Srijeda, O2.TV, Zalog smrti u 21:00 (pozicija kanala 031)

Kada stigne u Kinu sa namjerom da donira bubreg svojoj smrtno bolesnoj nećakinji, Deacon, inače bivši tajni agent, postaje žrtva trgovaca ljudskim organima koji će mu dan uoči operacije ukrasti jedan bubreg. Deacon se, operisan i u bolovima, ali veoma bijesan, upušta u potragu za svojim ukradenim bubregom kroz najmračnije ulice Hong Konga, ostavljajući krvavi trag za sobom. Scenario za „Zalog smrti“ (Pound of Fles) potpisuje Joshua James, dok glumačku postavu čine Jean-Claude Van Damme, John Ralston, Aki Aleong, Charlotte Peters, Darren Shahlavi i drugi.

Četvrtak, TV 1000, Nevidljivi život sestara Brontë u 15:40 (pozicija kanala 300)

Mnogo priča o sestrama Brontë je ispričano, kroz različite umjetničke forme. Ovaj film je jedna od njih – saga o borbi sestara Brontë o pokušaju savladavanja prepreka na koje su nailazile dok su nastojale objaviti svoje priče, koja će postati neki od najvećih romana engleske književnosti. Charlotte, Emily i Anne Brontë stvorile su izuzetna djela, koja su bila ispred svog vremena, a koja i danas rado čitaju milioni ljudi širom svijeta. Ovaj film o njima, izvornog naziva „To Walk Invisible: The Bronte Sisters“, je još jedan podsjetnik o tome koliki je njihov doprinos svjetskoj književnosti. U ostvarenju, između ostalih, glume Charlie Murphy, Jonathan Pryce, Chloe Pirrie, Joe Armstrong, Luke Newberry, Thomas Howes, Rebecca Callard, Finn Atkins i David Walmsley.

Četvrtak, HBO, Grad na brijegu u 19:00 (pozicija kanala 350)

„Grad na brijegu“ smješten je u Bostonu, početkom devedesetih godina, kada je grad bio prepun nasilnih kriminalaca koje su lokane agencije za sprovođenje zakona, u kojima su korupcija i rasizam bili norma, samo još više osmjelile, sve dok se sve to nije iznenada promijenilo. „The Night Flynn Sent the Cops on the Ice“ je prva epizoda ove drame koja je fiktivan prikaz onoga što se naziva „Bostonskim čudom“ i prati afroameričkog okružnog tužioca Decourcy-ja Ward-a (Aldis Hodge), koji dolazi iz Bruklina zalažući se za promjene. On sklapa nevjerovatan savez s korumpiranim, ali poštovanim veteranom FBI-a Jackie-jem Rohr-om (Kevin Bacon), koji je više za status quo. Njih dvojica zajedno kreću na porodicu pljačkaša oklopnih vozila u slučaju koji će narasti do te mjere da će uključiti, i na kraju potkopati, cijeli kaznenopravni sistem Bostona.

Nedjelja, HBO, Udovice u 20:00 (pozicija kanala 350)

Kada četvorica naoružanih pljačkaša stradaju u eksplozivnom pokušaju pljačke, njihove udovice uzimaju sudbinu u svoje ruke kako bi izgradile budućnost pod vlastitim uslovima. Oscar-om nagrađen reditelj Steve McQueen („12 godina ropstva“) i autorka bestselera Gillian Flynn („Nestala“) donose žestok, moderan triler smješten u svijet kriminala, strasti i korupcije. „Udovice“ (Widovs) su priča o četiri žene koje nemaju ništa zajedničko osim duga zaostalog od kriminalnih poslovanja njihovih mrtvih muževa. Radnja je smještena u savremeni Čikago, u vrijeme previranja, a napetosti rastu kada se Veronica (oskarovka Viola Davis), Linda (Michelle Rodriguez), Alice (Elizabeth Debicki) i Belle (Cynthia Erivo) urote i uhvate u koštac sa vlastitom budućnošću.